avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am absolvit facultatea anul acesta, dar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am absolvit facultatea anul acesta, dar fără a obtine ...

Buna ziua, am absolvit facultatea anul acesta, dar fără a obtine diploma de licenta .... pana voi da licenta as putea obține ajutorul de șomaj? Și dacă m-as înscrie la o altă facultate în paralel, as pierde acest ajutor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 6 August 2023
Șomaj 2023: Absolvenții de liceu sau facultate pot obține indemnizația timp de șase luni, dacă nu-și găsesc un loc de muncă
www.avocatnet.ro/articol_613...

Legea nr. 76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă
art.42
...
(2) Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care, la data solicitării dreptului, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj daca urmez o facultate? mi19765 mi19765 Lucrez la actualul loc de munca de peste 3 ani si in paralel urmeaz cursurile unui program de licenta la zi. A scazut volumul de munca la firma la care ... (vezi toată discuția)
Întrebare şomaj Olariu_Cosmin Olariu_Cosmin Bună seara, am o întrebare legată de acordarea şomajului. În această vară termin liceul şi doresc să urmez o facultate, pot beneficia de şomaj până ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent facultate ContSters91831 ContSters91831 Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la ... (vezi toată discuția)