avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la somaj daca urmez o facultate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la somaj daca urmez o facultate?

Lucrez la actualul loc de munca de peste 3 ani si in paralel urmeaz cursurile unui program de licenta la zi.


A scazut volumul de munca la firma la care lucrez , in cazul in care mi se desface contractul de munca pot beneficia de indemnizatie de somaj dat fiind faptul ca figurez ca urmez si cursurile unei facultati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 18 Septembrie 2019
Legea 76/2002
art.42
...
(2) Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care, la data solicitării dreptului, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.
....


Cornel Vasile a scris:

Legea 76/2002
art.42
...
(2) Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții



Multumesc de raspuns,

Ma nelamureste ca ca articolul respectiv face referire la "absolventi" si nu "persoane".


"Absolventii" nu se refera doar la cei care ar beneficia de somaj in contextul in care au absolvit o unitate de invatamant si aleg sa nu isi continue studiile, iar daca urmeaza cursurile unei unutati de invatamant pierd dreptul asta?


Eu voi fi si persoana aflata in situatiile descrise la articolul 17.


Art. 17. – (1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi in una dintre urmatoarele situatii:
a) le-au incetat raporturile de munca din motive neimputabile lor;
b) le-au incetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor;
Vedeti intregul articol ... la data solicitării dreptului, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj Surub Surub Pot beneficia de ajutor de somaj, daca firma la care lucrez ma disponibilizeaza? Mentionez faptul ca urmez si cursurile unei facultati forma de invatamant ID, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Mihaela Padu Mihaela Padu buna ziua ! absolventii de liceu care au fost admisi la facultate mai beneficiaza de indemnizatia de somaj in anul 2018? pentru ca legea este data in 2002 ... (vezi toată discuția)
Indemnizație șomaj student 2023 Travelforfun Travelforfun Bună, Am o întrebare legata de indemnizația de șomaj. Începând cu data de 24.05.2023 am stabilit data dreptului de indemnizație șomaj la Alofm ... (vezi toată discuția)