avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate buburuza01

Activitate buburuza01

Are elemente schizoide si autiste. Nu are discernamant

Copilul nu poate sa mearga singur sa isi ia reteta sau sa isi ridice pensia, etc. Nu ma intereseaza procesul de interdictie ci doar curatela. Adica sa il reprezont in fata institutiilor si sa il ajut sa se descurce in viata de zi cu zi

trandafir2 a scris:

Buna dimineata si la multi ani!
Ce inseamna pt dvs "procesul de curatela"?
Stiti ce este curatela si pt ce va trebuie?
Ce urmariti/intentionati sa faceti?

Buna dimineata si la multi ani!
In cazul copilului cu handicap grav psihic, cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani, trebuie sa incep procesul de curatela? Multumesc
Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca la 18 ani va incheia definitiv studiile. Venitul lui dupa aceasta varsta nu va fi decat 500 lei, indemnizatia de handicap. Din 2019 cei cu handicap ce devin adulti nu mai primesc pensia sociala de 704 lei. 500 lei este foarte putin avand in vedere ca el nu isi poate suplimenta prin munca in niciun fel venitul.
In caz de deces al unuia dintre parinti primeste dupa 18 ani pensua de urmas?
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, eu fiind asistent personal. Am cumparat o proprietate care e mai potrivita pentru el(casa) dar este in alt judet. Putem ramane cu actele de handicap pe judetul nostru, atata timp cat pastram si apartamentul de aici, dar copilul sa mearga la scoala in celalalt judet? Vrem sa stam la casa luni-vineri, cat are si scoala iar in weekend sa venim la bloc.
Multumesc
multumesc!
Buna seara! Sunt divortata si am un copil minor cu handicap grav, psihic. Tatal sau a decedat, ramanand mostenire o garsoniera. Vroiam sa va intreb daca locuinta ii revine copilului sau au drept la mostenire si fratii decedatului. Multumesc!
Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca la 18 ani va incheia definitiv studiile.
Multumesc anticipat!