avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate Mario1968

Activitate Mario1968

Buna ziua. Mama mea are o casa construita in 1976 pe un teren, care partial este al statului si partial al ei (269 mp apartin mamei, iar 133 mp apartin statului). In 2007, tatal meu (care intre timp a decedat) a solicitat prefecturii, vanzarea celor 133 mp de teren care apartin statului. Raspunsul a fost, la acea vreme, negativ, invocandu-se de catre prefectura, art.35 din Legea 18/1991. Mama mea ar vrea sa vanda casa, fiindca e batrana, si s-ar muta mai aproape de noi, insa nu gaseste cumparatori, pt ca o parte din teren e al statului, si nimeni nu vrea sa se complice cu statul roman. Ce se poate face in aceasta situatie? Cum putem intra in posesia acelei parti din teren? Nu au aparut intre timp modificari la legea 18/1991, care sa permita cumpararea terenurilor in folosinta, la care statul e proprietar? Va multumesc!
Răspuns la discuția Protectie angajat

Cornel Vasile a scris:

Din ce spuneti dvs., nu reiese clar daca urmeaza sa fiti sau nu concediat ca urmare a refuzului detasarii...

E vorba ca grupul sa ne detaseze la alta companie din cadrul grupului, unde nu ne vor oferi aceeasi clauza de salarii compensatorii. Grupul spune ca imi ofera alternativa la jobul meu. E adevarat, insa nu in aceleasi conditii. Atunci, evident ca eu nu voi fi de acord cu detasarea. Ce ii ramane firmei sa faca? Sa ma mentina la aceeasi companie unde sunt acum, sau sa ma concedieze? Nu?
Buna ziua. Sunt angajat la o companie romaneasca, care face parte dintr-un grup international. In contractul colectiv de munca, e o clauza care spune ca in cazul concedierii angajatului, din motive care nu tin de persoana lui, se acorda compensatii, in valoare de “x” salarii brute. In cazul in care, grupul decide ca persoana sa fie detasata la alta companie din cadrul grupului, insa persoana nu accepta, este obligata prima companie sa plateasca acele salarii compensatorii? Va multumesc!