avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren al statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren al statului

Buna ziua. Mama mea are o casa construita in 1976 pe un teren, care partial este al statului si partial al ei (269 mp apartin mamei, iar 133 mp apartin statului). In 2007, tatal meu (care intre timp a decedat) a solicitat prefecturii, vanzarea celor 133 mp de teren care apartin statului. Raspunsul a fost, la acea vreme, negativ, invocandu-se de catre prefectura, art.35 din Legea 18/1991. Mama mea ar vrea sa vanda casa, fiindca e batrana, si s-ar muta mai aproape de noi, insa nu gaseste cumparatori, pt ca o parte din teren e al statului, si nimeni nu vrea sa se complice cu statul roman. Ce se poate face in aceasta situatie? Cum putem intra in posesia acelei parti din teren? Nu au aparut intre timp modificari la legea 18/1991, care sa permita cumpararea terenurilor in folosinta, la care statul e proprietar? Va multumesc!
Buna ziua,
Modificari nu au aparut la legea 18/1991.
Dar, se poate obtine printr-o hotarare judecatoreasca.
Va trebui sa va judecati cu statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea completa a legii 18/1991 printr-o "informare" anrp/2014 facuta de o comisie de monitorizare a legii165/2013 Dorian Balmus Dorian Balmus Investigam situatia unor terenuri reconstituite legea 18/1991, cu Adeverinta validata in Anexa 2a, cu Proces verbal de punere in posesie, cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Punere partiala in proprietate legea 18 CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Ma confrunt cu o problema care se prezinta cam asa. In anul 1980 parintii mei au cumparat un teren de 193,5 mp in curtea unei locuinte. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate tibi12 tibi12 Mi s-a spus ca pentru v-c trebuie si titlu de propietate pt imobilul bunicilor cumparat in 1976, titlu care sa ateste ca in 1991 au primit imobilul inapoi de ... (vezi toată discuția)