avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea completa a Legii 18/1991 printr-o "Informare" ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea completa a Legii 18/1991 printr-o "Informare" ANRP/2014 facuta de o comisie de monitorizare a Legii165/2013

Investigam situatia unor terenuri reconstituite legea 18/1991, cu Adeverinta validata in Anexa 2a, cu Proces verbal de punere in posesie, cu cadastru sistematic, dar pentru care nu se pot emite Titluri invocandu-se Legea 165/2013. Din extrasul de Carte funciara a aparut notarea in favoarea UAT, fara sa intelegem de ce. Investigand in continuare am gasit ca in Anexa 7 in care se centralizau Rezervele din anexele de inventariere, aceste terenuri au fost transformate in Rezerve, fara sa intelegem de ce. Am investigat in continuare si am gasit pe site-ul ANRP o "Informare despre reuniunea Comitetului Interministerial pentru monitorizarea aplicării Legii nr.165/2013" in care se precizeaza in mod clar "În anexa 7, în coloana 2, se vor trece suprafețele de teren din anexa 1 coloanele 4b+6", adica transformarea in Rezerve a terenurilor care au Proces verbal de punere in posesie (4b). Este legala aceasta Informare de pe site-ul ANRP?
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2023
Dorian Balmus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorian Balmus , utilizator 10:40, 20 Iunie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa peste 2 ani de corespondente, audiente, cu diverse institutii ale statului, UAT, ANCPI, Prefectura, ANRP si Avocatul poporului, in care aceste institutii au raspuns negativ la solicitarea noastra de finalizare a reconstituirii dreptului de proprietate conform legii 18/1991, am reusit sa obtinem Titlul de proprietate mult dorit. Este primul titlu emis, fara hotarare judecatoreasca, din 2013, in judetul de care apartinem. S-a dovedit astfel ca toata argumentatia noastra a fost valabila si ca "Informarea" de pe site-ul ANRP este neconforma cu legea 18.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea legii 165/2013 andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Conform legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în ... (vezi toată discuția)
Despagubiri fond funciar luticus luticus Unor petenti nu li s-au putut reconstitui suprafata de teren care a fost ocupata de un lac artificial.In baza legii 18/1991 au fost inclusi in anexa ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan reconstituit in baza legii 18/1991,fara imobil(casa),aplicarea legii 165/2013 ContSters139112 ContSters139112 Buna ziua, prin prezenta intrebare va aduc in discutie o speta cu referire la reconstituirea proprietatii ptr. un teren intravila in suprafata de 1500mp,din ... (vezi toată discuția)