Investigam situatia unor terenuri reconstituite legea 18/1991, cu Adeverinta validata in Anexa 2a, cu Proces verbal de punere in posesie, cu cadastru sistematic, dar pentru care nu se pot emite Titluri invocandu-se Legea 165/2013. Din extrasul de Carte funciara a aparut notarea in favoarea UAT, fara sa intelegem de ce. Investigand in continuare am gasit ca in Anexa 7 in care se centralizau Rezervele din anexele de inventariere, aceste terenuri au fost transformate in Rezerve, fara sa intelegem de ce. Am investigat in continuare si am gasit pe site-ul ANRP o "Informare despre reuniunea Comitetului Interministerial pentru monitorizarea aplicării Legii nr.165/2013" in care se precizeaza in mod clar "În anexa 7, în coloana 2, se vor trece suprafețele de teren din anexa 1 coloanele 4b+6", adica transformarea in Rezerve a terenurilor care au Proces verbal de punere in posesie (4b). Este legala aceasta Informare de pe site-ul ANRP?
Dorian Balmus
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Dupa peste 2 ani de corespondente, audiente, cu diverse institutii ale statului, UAT, ANCPI, Prefectura, ANRP si Avocatul poporului, in care aceste institutii au raspuns negativ la solicitarea noastra de finalizare a reconstituirii dreptului de proprietate conform legii 18/1991, am reusit sa obtinem Titlul de proprietate mult dorit. Este primul titlu emis, fara hotarare judecatoreasca, din 2013, in judetul de care apartinem. S-a dovedit astfel ca toata argumentatia noastra a fost valabila si ca "Informarea" de pe site-ul ANRP este neconforma cu legea 18.