avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretarea Legii 165/2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretarea Legii 165/2013

Buna ziua,

Conform legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv ,

1) Cum se considera o cerere de reimproprietarire : solutionata sau nesolutionata, in situatia in care cererea de reimproprietarire a parcurs etapa de validare de catre comisia locala si comisia judeteana, dar la data intrarii in vigoare a legii 165/2013 nu s-a realizat punerea in posesie a solicitantilor ?

Descrierea situatiei :
Terenurile solicitate conform Legii 18/1991 si Legii 1/2000 au fost validate de Comisia Locala si cea Judeteana, dar Comisia Locala nu a procedat la punerea in posesie a solicitantului, deoarece sustine ca nu are terenuri disponibile .

2) -Legea se interpreteaza in sensul ca acest caz este solutionat si nu face obiectul Legii 165/2013?

3) -Daca acest caz se considera solutionat si trebuie doar sa se realizeze punerea in posesie, este corect faptul ca de la publicarea Legii 165/2013 a fost blocata activitatea de punere in posesie pana la 31.12.2014?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 URIAS URIAS Buna ziua, O primarie trebuie sa imi elibereze titlu de proprietate pentru o suprafata de teren. Acum mi-a comunicat că ,,după deblocare procedurii ... (vezi toată discuția)
Fond funciar annanica7 annanica7 Ce trebuie sa fac daca nu mi-a fost solutiontata cererea de retrocedare a unui teren extravilan? Adica mi-a fost recunocut dreptul, dar nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie terenuri- eliberare titlu proprietate katya-catalina katya-catalina Buna ziua! Bunicul meu, desi are pamant in comuna unde a locuit, primaria nu a eliberat pentru acest pamant titlul de proprietate( in perioada comunista ... (vezi toată discuția)