avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Exista vreo lege sau metotologie de intocmirea titluilui de proprietate, pentru ca am o problema . Mi s-a inscris in titlu la suprafete intravilane, suprafete identificate cu tarla si vreau sa stiu daca este corect ca dupa stiinta mea acest element de identificare se foloseste in extravilan , iar parcela pentru intravilan, dar nu stiu ce trebuie sa invoc instantei pentru a demonstra legal acest lucru. Multumesc mult.


Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:39, 8 Februarie 2011
Si suprafetele intravilane sunt identificate cu tarla si parcela conform planului cadastral general al localitatii.
atat suprafetele din intravilan, cat si din extravilan sunt identificate prin tarla si parcela
Legea nr.18/1991 reglementează procedura reconstituirii dreptului de proprietate, care prevede o ordine de îndeplinire a actelor de reconstituire.
Astfel, procedura reconstituirii începe prin cererea depusă de cel care solicită restituirea terenurilor avute anterior. După depunerea acestor cereri, comisia locală analizează probele pe care le are la dispoziţie şi înaintează comisiei judeţene propunerea de validare sau invalidare a solicitantului.
Dacă prin hotărârea comisiei judeţene s-a dispus validarea solicitantului asupra unei suprafeţe de teren stabilite generic, comisia locală trebuie să se deplaseze la faţa locului pentru identificarea terenului, punerea în posesie a solicitantului şi eliberarea procesului verbal de punere în posesie.
Abia după punerea în posesie, comisia locală înaintează documentaţia necesară comisiei judeţene pentru eliberarea titlului de proprietate.
Dacă prin hotărârea comisie judeţene solicitantul nu a fost validat încetează orice obligaţie a comisiei locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietar aiurelu36 aiurelu36 In 1969 am construit o casa pe un teren de la parinti,de atunci platesc impozit pe teren si casa,din 1990 cei de la primarie au tot venit si au masurat terenul ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate: procedura ContSters110543 ContSters110543 Va rog frumos sa ma lamuriti daca mai pot sa cer dreptul la o padure forestiera pe care recent am descoperit ca sunt mostenitorul unei persoane defuncte care a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate apeiron2 apeiron2 va rog sa-mi raspunda cineva daca la intocmirea titlului de proprietate la rubrica intravila se mentioneaza unitatea de masura tarla s-au doar parcela. (vezi toată discuția)