avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de propietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de propietar

In 1969 am construit o casa pe un teren de la parinti,de atunci platesc impozit pe teren si casa,din 1990 cei de la primarie au tot venit si au masurat terenul dar nu imi da titlul de propietar.Exista alta varianta de a obtine titlu de propietar?
Cel mai recent răspuns: aiurelu36 , utilizator 21:32, 28 Aprilie 2010
Sigur, puteti obtine titlu de proprietar prin intoducerea unei actiuni de constatare a dreptului de proprietate imobiliara pe teren si constructii, pe calea uzucapiunii imobiliare inc e priveste terenul si ca urmare a faptei proprii in ce priveste constructiile edificate. Aveti toate sansele de reusita, eu am castigat mereu clientilor mei in situatii similare dreptul de proprietate.
Nu ati precizat daca ati facut cerere de reconstituire dvs sau parintii dvs!
Intrebati la primarie daca terenul este validat,
daca vi s-a emis proces verbal de punere in posesie.

Legea nr.18/1991 reglementează procedura reconstituirii dreptului de proprietate, care prevede o ordine de îndeplinire a actelor de reconstituire.
Astfel, procedura reconstituirii începe prin cererea depusă de cel care solicită restituirea terenurilor avute anterior. După depunerea acestor cereri, comisia locală analizează probele pe care le are la dispoziţie şi înaintează comisiei judeţene propunerea de validare sau invalidare a solicitantului.
Dacă prin hotărârea comisiei judeţene s-a dispus validarea solicitantului asupra unei suprafeţe de teren stabilite generic, comisia locală trebuie să se deplaseze la faţa locului pentru identificarea terenului, punerea în posesie a solicitantului şi eliberarea procesului verbal de punere în posesie.
Abia după punerea în posesie, comisia locală înaintează documentaţia necesară comisiei judeţene pentru eliberarea titlului de proprietate.
Dacă prin hotărârea comisie judeţene solicitantul nu a fost validat încetează orice obligaţie a comisiei locale.
pt. actiunea inconstatare ce acte imi trebuie,locuesc in jud ph. zona valenii de munte.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate apeiron2 apeiron2 Exista vreo lege sau metotologie de intocmirea titluilui de proprietate, pentru ca am o problema . Mi s-a inscris in titlu la suprafete intravilane, suprafete ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate: procedura ContSters110543 ContSters110543 Va rog frumos sa ma lamuriti daca mai pot sa cer dreptul la o padure forestiera pe care recent am descoperit ca sunt mostenitorul unei persoane defuncte care a ... (vezi toată discuția)
Buna seara popescu 07 popescu 07 va rog ma puteti sfatui si pe mine cum sa fac sa pot obtine un titlu de proprietate, mai exact cum sa fac ca primaria sa depuna documentatia necesara ptr ... (vezi toată discuția)