avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate blueauth

Activitate blueauth

Am solicitat azi presedintelui de asociatie o verificare a instalatiei de apa si mi-a raspuns ca nu se poate, e sfarsit de an, incearca in ianuarie ! Si ca daca ma deranjeaza pierderea de apa, cu care se confrunta tot orasul, sa imi fac separatie.Pentru asta nu as avea nevoie ptr inceput decat de jumatate+1 din semnaturile vecinilor,lucru pe care mi-am dat seama imediat ca nu il pot obtine.Ce mai ramane de facut? (in afara de a ma ruga sa nu crape vre-o teava veche si sa inund sau sa fiu inundat,pentru ca vecinii nu imi dau voie sa schimb instalatia comuna)
Cand am cerut o verificare a instalatiilor si a apometrelor s-a constituit o "comisie" formata din sefa de scara,presedintele de asociatie si un instalator autorizat.A fost verificat fiecare apartament locuit (15 din 24),subsolul, si nu s-a gasit nici o problema majora,cu exceptia unor diferente dintre consumul declarat si cel citit la verificarea unor apometre.Iar daca in vreunul din apartamentele nelocuite s-ar fi scurs lunar 25 mc de apa lunar,acest lucru ar fi fost sesizat de vecini! Eu cred ca diferenta mare e data de faptul ca sunt vecini care nu declara corect consumul de apa si "aranjeaza" apometrele.Altfel cum sa iti explici ca in nici un alt apartament, indiferent de nr de locatari , consumul nu depaseste 5 mc/luna ?Ati vorbit de obligatie unor verificar in cazul in care pierderile depasesc 15 % din factura.Aveti vre-un articol de lege cu care sa ma pot duce la presedintele asociatiei?Aceste verificari nu ar trebui facute inaintea emiterii fiecarei liste lunare de cheltuieli?
Va salut,
M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva timp m-am uitat mai atent la lista si am observat niste "ciudatenii" : sunt apartamente locuite de 3 persoane care declara un consum de doar 3 mc lunar , sunt apartamente locuite cu consum 0.Luna trecuta de exemplu pe scara s-au consumat 77 mc de apa, locatarii au declarat un consum de 52 mc,rezulta o diferenta de 25 mc.Modul in care este impartita aceasta pierdere mi se pare deasemeni ciudat : intr-o luna diferenta s-a impartit la nr de persoane aflate in intretinere, in alta luna la nr de apartamente locuite, in alta luna ... nici pana azi nu mi-am dat seama de algoritmul de calcul.Am luat legatura cu presedintele asociatiei de locatari, care mi-a spus ca modul de repartitie a pierderilor de apa il stabileste lunar cu sefa de scara!.Am cerut sa se faca verificarea apometrelor (in acel moment locuiam de 6 luni in bloc si nimeni nu imi verificase vreodata apometrul), a instalatiilor de apa,lucru care s-a facut dupa o luna.Nu s-au gasit probleme la instalatiile de apa,dar au fost gasite "cateva" neconcordante la anumite contoare indiviuale.S-au facut corectiile de rigoare,si totul a fost in regula pana la urmatoare afisare a listei de plati, care a fost identica cu cele de dinainte.
Ce pot sa fac in conditiile astea ?
Am nevoie de sfatul vostru in urmatoarea situatie : bunicul meu plateste primariei de aproximativ 30 de ani chirie pentru un teren.El stia ca dupa 20 de ani de la data semnarii contractului ,terenul trece in proprietatea lui !?!.De curand a aflat ca nu este asa.Ce proceduri ar trebui sa urmez in cazul in care as vrea sa cumpar acest teren, dar mai important, avem vre-un avantaj (ma gandesc la un pret mai mic) avand in considerare durata mare de inchiriere?Va multumesc.