avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate ttn.marius

Activitate ttn.marius

Asa este..SRL-ul nu poate fi inscris in Registrul Sportiv. Dar eu sunt interesat in primul rand de.procedura de dobandire a personalitatii juridice asa cum apare ea reglementata de Codul Civil.

radumititean a scris:

cred ca intrebarea trebuie sa o puneti pe o sectiune a forumului dedicata firmelor ( societatilor reglementate de Legea 31/1990). Aceasta sectiune este pentru ONG-urile guvernate de OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, care au un cu totul alt regim juridic..... DAR va raspund totusi ca NU PUTETI FACE SRL care sa fie recunoscut ca fiind CLUB SPORTIV pentru ca Legea 69/2000 prevede la art. 26 alin.(2) lit.a) si la art. 31 si 32 in mod clar ca pentru a fi club sportiv, persoanele juridice cu scop lucrative nu pof fi decat sub forma de societati PE ACTIUNI, deci SA, nu si SRL sau cooperativa sau alt tip de persoana juridica cu scop lucrativ.

Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Si totusi, cu scz de rigoare, nu faceti nicio referire la vreo prevedere legislativa. Art 1892 din Codul Civil spune clar ca asociatii pot solicita dobandirea personalitatii juridice prin modificarea contractului de societate civila indicand in mod expres noua forma juridica. De asemenea, pana la dobandirea personalitatii juridice, se va continua activitatea in forma existenta. Acestea sunt lucruri clare zic eu. Sau ma insel?

george-neagu a scris:

Nu se poate în sensul gândit și descris în textul dumneavoastra.
Va înființați la registrul comerțului un SRL ca oricare altul, cu codurile caen dorite, cu asociatii care va hotărâți sa întrați cu capital în acel SRL. El se inregistreaza și la finanțe cu ulte date fata de cele ale asociației sportive. Veti obtine CIS si pentru noul SRL. Va avea alt patrimoniu fata de cel al asociației. După infiintare veți putea cumpăra pe SRL bunuri de la acea asociatie. Mesajul nu este aparut din imaginatie, ci din legislatia existenta

Buna ziua. Sunt membru asociat in cadrul unei asociatii sportive fara personalitate juridica infiintate in baza art 1891,1892,1899 din Codul Civil printr-un contract de societate civila si reglementata ca si activitate conform Legii EFS 69/2000. Asociatia detine CIS si autorizatie de functionare. Pentru a elimina constragerile actualei forme juridice, asociatii doresc sa obtina personalitatea juridica conform art 1892 din Codul Civil prin modificarea actului de contract de societate. Mai departe cum se poate intampla acest lucru pare ca e un mister. Teoretic, contractul de societate civila se poate modifica prin act aditional la notar. Se doreste ca forma juridica a noii societati infiintate sa fie de SRL, lucru care trebuie sa apara in actul aditional. De asemenea patrimoniul existent se doreste sa fie transferat noi societati. Cu acest act aditional ar trebui sa merg la Registrul Comerțului si cu celelalte acte necesare infiintarii pentru a se inmatricula si recunoaste personalitatea juridica. O fi asa? De asemenea, doresc sa stiu daca noul SRL se incadreaza in prevederile art 26 din legea 69/2000 cu codul CAEN aferent bineinteles (9312). Doresc sa urmez aceasta cale pentru ca este important sa incerc sa continui si sa pastrez actualul portifoliu de activitati. La ANAF mi se va accepta pastrarea CIF-ului ptr noua societate? Doresc sa obtin consultanta in acest sens
Multumesc de raspuns. Dar stiti unde pot gasi un model pe care sa il urmez? Pentru ca ai nostri alesi nu vor sa munceasca prea mult si in plus este mai ales interesul nostru. Acele expuneri de motive care apar pe net sunt suficiente?
Buna ziua. Va solicit informatii cu privire la posibilitatea ca un ONG sa depuna o propunere de modificare de HG. Care sunt pasii ce trebuiesc facuti?
Va multumesc.
Multumesc. Doar ca am specificat clar ca nu se pune problema admiterii in CD, ci se doreste o diferentiere intre membri data de nivelul de implicare. Pana la momentul cand membrul respectiv poate fi eligibil pentru a fi propus in Adunarea Generala, VP-ul de acum poate deveni prim-vp, asta ca sa nu creeze acea confuzie pe care ati mentionat-o? Este daca vreti un fel de organigrama interna, daca poate exista asa ceva.

radumititean a scris:

Daca statutul spune ca e compus COnsiliul Director din presedinte, vicepresedinte si secretar, e clar ca nu poti infiinta o functie numita tot "vicepresedinte" care sa nu faca parte din Consiliul Director, ca se creaza confuzie. Calitatea de membru CD o confera Adunarea Generala, prin urmare nu se pune problema ca CD sa decida asa ceva. Daca vor sa il recompenseze, sa faca sedinta AG sa modifice statutul pentru a mari componenta CD la 4 persoane, cu doua functii de vicepresedinte, si pe functia astfel creata si vacanta sa aleaga AG acea persoana ca vicepresedinte.... Desi e putin ciudat, pentru ca o functie nu e o recompensa, este un set de obligatii, de sarcini, pe care cineva si le asuma,,,

Răspuns la discuția Sindicat inca in legalitate?
Buna ziua. Va solicit parerea intr-o chestiune de existenta legala a unui sindicat. E vorba de Sindicatul Liber la Navigatorilor care isi asuma reprezentarea navigatorilor romani. Acest sindicat exista de pe vremea cand tara noastra inca avea o flota nationala detinuta prin intermediul mai multor companii romanesti, iar navigatorii angajati pe respectivele nave erau angajati ai acestor companii. In urma pierderii navelor, companiile au intrat in faliment, iar angajatii si-au gasit de munca la armatori straini. In momentul de fata, nu mai exista navigatori romani angajati pe nave cu pavilion romanesc, cu exceptia celor portuare sau fluviale ai caror angajati fac parte din sindicate organizate in cadrul societatilor respective. Ca atare as vrea sa stiu daca acest sindicat mai exista legal avand in vedere ca nu reprezinta cei minim 15 angajati care ar trebui sa existe in cadrul unui angajator.
Buna ziua. In cadrul unui ONG, de la infiintare, cei trei asociati parte din Comitetul Director au functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar. De-a lungul activitatii asociatiei s-a remarcat unul dintre membri prin aportul deosebit la dezvoltarea asociatiei. Ca atare, membrii din Comitetul Director au decis sa recompenseze acest lucru prin oferirea functiei de vicepresedinte. Conform statutului asociatiei, accederea in Comitetul Director este conditionata de votul Adunarii Generale si de o anumita perioada de timp de apartanenta la asociatie, neindeplinita in momentul asta. Intrebarea mea este daca Comitetul Director poate decide printr-un proces verbal de sedinta desemnarea respectivului membru ca si vicepresedinte astfel incat sa fie o diferentiere intre membrii asociatiei, fara sa devina parte a Comitetului Director, sau trebuie neaparat decis acest lucru prin Adunare Generala. Va multumesc.
Cand s-a facut izolatia la etajul superior s-a facut ptr cei care locuiau acolo, dar a platit toata scara. Daca teava mea nu era reparata, nu inseamna ca subsolul(parte in codomeniu) s-ar fi umplut de reziduuri? Si pierdeti esenta, pe care am repetat-o deja de doua ori. Daca eu sunt singurul responsabil ptr teava respectiva, am dreptul sa o repar cum cred ca e mai bn sau nu? Am dreptul sa mi se spuna ca, se va interveni in cutare zi si ca ma va costa atat?