avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.b

Activitate alexandru.b

Pai pe rand am luat, de fapt am luat doar partea cu pasaportul, si imi mentin ideea inafara de declaratia la notar, celelalte nu au o asa mare valoare mai ales dupa aderarea Romaniei la Comunitatea Europeana, nu mai este necesar pentru o deplasare in tarile membre nici pasaportul, nici invitatia. Iar creatoarea topicului a mentionat ca nu pleaca cu avion sau autocar ci se duce cu masina, ce face aduce ca proba bonurile de la benzinarii ?:)
Iar biletul de avion/autocar nu demonstreaza prea clar ca respectiva persoana nu va fi in tara, putand doar sa cumpere biletul si sa nu plece nicaieri(ce simplu i-ar fi fost lui Sorin Ovidiu Vantu daca era asa... scapa cu 100euro biletul de avion in loc sa plateasca amenzile pentru neprezentare).
avocat_eva_carbunaru a scris:

Este bine sa faceti si dovada in acest sens, pentru a va scuti de amenda(copie de pe pasaport, bilet de avion...etc). Puteti chiar sa relatati pe scurt ce cunoasteti in legatura cu cauza in care sunteti citata.

Intrebare logica :) cum poate face dovada cu pasaportul INAINTE de a pleca? Nu are nicio viza pe el. Doar ca are pasaport nu inseamna nimic. De asemenea sa presupunem ca face dovada la revenirea in tara, daca pleaca intr-o tara membra a acordului Schengen, de unde viza pe pasaport :-S?

Asa cum a mai mentionat cineva, daca nu ati primit citatia la domiciliul actual si nu ati semnat pentru ea, puteti pleca linistita.
Răspuns la discuția dovada permis-penal
Decizia nr. 742/2008, am auzit deja cazuri in care persoane implicate in accidente s-au prezentat la procuror pentru a propune prelungirea cu 30 de zile si acesta le-a invocat aceasta decizie a curtii constitutionale, acum ca sunt cazuri izolate si respectivii au dat peste niste procurori mai documentati e una, dar cred ca s-a comunicat decizia prin parchete fiind destul de multi in aceasta situatie.
Răspuns la discuția dovada permis-penal
othellox a scris:

Este practic singurul caz in care se poate prelungi... dar e la latitutinea şefului poliţiei rutiere care poate si refuza prelungirea... puteti ataca acest refuz in conditiile aratate in alin. (7).

Dar ca urmare a unei decizii de neconstitutionalitate(publicata marti in Monitorul Oficial) chiar acest articol(111) a fost declarat neconstitutional deoarece Politia Rutiera nu poate lua locul unei instante de judecata. OUG nr. 195/2002 va trebui modificata, pana atunci nu se stie cum se va proceda...
Răspuns la discuția Iasi - Targ de carte, LIBREX 2008
totusi a fost cam slabut la editurile consacrate in domeniu juridic...