avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dovada permis-penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dovada permis-penal

va salut! sunt intr-un proces pentru vatamare corporala din culpa. m-i sa eliberat dovada de permis. intrebarea ar fi urmatoarea : s-a dat o sentinta la tribunal in care primesc 2 ani cu suspendare dar nu e definiiva - acum sunt in faza de apel la curtea de apel. imi puteti spune daca mai pot circula cu dovada tinand cont de sentinta data la tribunal? bineinteles sa o prelungesc din 30 in 30 de zile. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexandru.b , utilizator 09:38, 7 August 2008
Pai v-ati raspuns singur sentinta nu e definitiva si va puteti prelungi prelungii dovada din 30 in 30 de zile pana la ramanerea definitiva a sentintei penale. In functie de ce se va dispune prin sentinta penala definitiva si situatia juridica a permisului va fi deosebita.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
ContSters53762, utilizator
Si daca sentinta finala ar fi de exemplu 2ani cu suspendare si ceva despagubiri in lei ce se va intampla cu permisul? se suspenda pe o perioada de timp sau poate fi anulat?
Codul rutier: "Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie; "
Art. 116. din Codul Rutier prevede:
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
icsulescu a scris:

Codul rutier: "Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie; "

in legatura cu ultima parte a acestui articol daca ma ajuta si pe mine cineva.
Aici scrie: "ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie" eu iarna trecuta conduceam un autocamion si pe banda din dreapta (drum cu 2 benzi-sens) m-a depasit un turism , care a fortat intrarea in fata mea taidu-mi calea, eu am evitat virand stanga si franand, apoi am intrat pe contrasens, derapand. am lovit o masina soferul decedand, aveam vreo 50 km la ora pee sector de 70 km limit speed , si nu era linie continua, ce regula am incalcat eu? ma incadrez la acest articol ???

Alte discuții în legătură

Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Prelungire dovada la permisul de conducere bobo24 bobo24 buna ziua, va rog frumos, stie cineva in ce conditii se mai poate conduce un autoturism in situatia in care permisul a fost retinut pentru accident cu ... (vezi toată discuția)
Dovada circulatie? flavianda flavianda Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Sunt foarte revoltata. Un individ a ucis un pieton pe zebra.Stadiul procesual: penal fond - nu s-a discutat ... (vezi toată discuția)