Multumesc frumos pentru raspuns.Sunt mai multi vecini care sustin varianta mea. Mai mult decat atat am primit pe email oferta cu acea fatada din partea unuia din dezvoltatori pentru ca sunt mai multi.
Unul din vecini a intrat in posesia unui proces verbal de receptie partiala - care nu a fost prezentata tuturor - in care se specifica clar schimbarea fatadei si care a survenit dupa 12 luni sau chiar mai mult de la semnarea promisiunii..
Multumesc inca o data pentru ca v-ati facut timp sa raspundeti, va urez sarbatori cu bine si un An Nou mai bun.
Buna seara. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. La oferta mi s-a prezentat si cum va arata blocul respectiv , numar etaje, fatada, imprejmuiri. Aceasta prezentare, cu siguranta, a contat foarte mult in luarea deciziei mele de a face aceasta achizitie.
Fatada este diferita total acum, fata de momentul semnarii - promisiunii de vanzare cumparare . Termenul de executie din autorizatia de construire inca nu este scadent , dar e greu de inchipuit ca vor surveni modificari la fatada. Nu ni s-au comunicat aceste schimbari in tot acest rastimp( 18 luni) , Intrebarea este daca dezvoltatorul a procedat corect, pentru ca, din punctul meu de vedere, am cumparat un apartament in alt bloc nu in cel din oferta.
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu s- a gandit nimeni , ca fiind bloc nou, sa pui astfel de intrebari - ce este si ce nu in comun cu alt bloc - tocmai acest lucru a creat tensiuni intre asociatiile de proprietari ale celor doua blocuri - fiecare tipa la cealalta ca noi platim voi nu aveti dreptul, si alte lucruri de acest fel. In plus, cum am precizat mai sus, in caz de litigiu cu serviciile de salubritate folosite de ambele, doar una din asociatii este amendata.
Nici in autorizatiile de construire pe care ni le-a prezentat la contractarea imobilelor nu era precizat acest lucru ( instalatii in comun).
Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca dezvoltatorul nu are nici o vina, si e problema noastra sa rezolvam aceste tensiuni.
Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit. Am avut inainte de a fi proprietar o promisiune de vanzare cumparare cu 1 an si 1/2 pana la terminarea apartamentelor. Am constatat cu totii noiii proprietari , abia cand am incheiat actele si am inceput sa ne organizam intr-o asociatie, ca pompele de apa ale blocului sunt in comun cu ale blocului vecin doar cu 2-3 ani mai vechi construit de acelasi constructor ( si proprietar initial). La fel, ghenele de gunoi se afla pe proprietatea noastra si deja avem probleme cu firma care degajeaza gunoiul pentru ca nu se face o sortare si asociatia noastra este buna de plata, si mai sunt si alte lucruri pe care le avem in comun cu acel bloc de care nu s-a stiut..Intrebarea mea este, daca vechiul proprietar - dezvoltatorul - avand intentia clara de a vinde, si existand acele promisiuni de vanzare- cumparare , avea dreptul ( nu ne-a comunicat de la bun inceput) sa faca acest lucru?Mentionez ca mai sunt unele lucrari de executat , nu s-a trecut blocul in proprietatea asociatiei, autorizatia de construire expira peste cateva luni. Va multumesc si astept cu interes un raspuns de la dumneavoastra.
Multumesc frumos pentru raspuns.Inteleg ca indiferent de receptia finala, care practic a consfintit unele cerinte legale,reglementare din proiect(amenjare de x% spatiu verde) , proprietarii au dreptul sa dispuna cum doresc de spatiul comun.
Am simtit nevoia sa punctez inca o data ce ati spus dumneavoastra, pentru ca, totusi mi s a spus ca pentru ingradirea proprietatii este nevoie de aprobarea primariei ( eventual autorizatie de construire) , probabil este vorba de ...alta situatie, cu alte cuvinte nu putem sa ne ingradim proprietatea dar avem voie sa facem parcare din spatiul verde.
daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii verzi , proprietarii din bloc pot amenaja parcari in acete spatii?