Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit. Am avut inainte de a fi proprietar o promisiune de vanzare cumparare cu 1 an si 1/2 pana la terminarea apartamentelor. Am constatat cu totii noiii proprietari , abia cand am incheiat actele si am inceput sa ne organizam intr-o asociatie, ca pompele de apa ale blocului sunt in comun cu ale blocului vecin doar cu 2-3 ani mai vechi construit de acelasi constructor ( si proprietar initial). La fel, ghenele de gunoi se afla pe proprietatea noastra si deja avem probleme cu firma care degajeaza gunoiul pentru ca nu se face o sortare si asociatia noastra este buna de plata, si mai sunt si alte lucruri pe care le avem in comun cu acel bloc de care nu s-a stiut..Intrebarea mea este, daca vechiul proprietar - dezvoltatorul - avand intentia clara de a vinde, si existand acele promisiuni de vanzare- cumparare , avea dreptul ( nu ne-a comunicat de la bun inceput) sa faca acest lucru?Mentionez ca mai sunt unele lucrari de executat , nu s-a trecut blocul in proprietatea asociatiei, autorizatia de construire expira peste cateva luni. Va multumesc si astept cu interes un raspuns de la dumneavoastra.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Care este intrebarea? Asta,,, "Intrebarea mea este, daca vechiul proprietar - dezvoltatorul - avand intentia clara de a vinde, si existand acele promisiuni de vanzare- cumparare , avea dreptul ( nu ne-a comunicat de la bun inceput) sa faca acest lucru"??
Daca nu i s-a interzis sau nu exista clauze in sensul asta, avea dreptul, de ce nu. Ce nu este interzis, este permis.
Pompe "de cartier", costuri mai mici, mobilizare mai mare, eliminarea starilor conflictuale intre vecinii de blocuri.
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu s- a gandit nimeni , ca fiind bloc nou, sa pui astfel de intrebari - ce este si ce nu in comun cu alt bloc - tocmai acest lucru a creat tensiuni intre asociatiile de proprietari ale celor doua blocuri - fiecare tipa la cealalta ca noi platim voi nu aveti dreptul, si alte lucruri de acest fel. In plus, cum am precizat mai sus, in caz de litigiu cu serviciile de salubritate folosite de ambele, doar una din asociatii este amendata.
Nici in autorizatiile de construire pe care ni le-a prezentat la contractarea imobilelor nu era precizat acest lucru ( instalatii in comun).
Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca dezvoltatorul nu are nici o vina, si e problema noastra sa rezolvam aceste tensiuni.
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu. Nu este vorba de vina cuiva aici, faptul ca "noi nu ne-am gandit", "ailalti nu si-au imaginat", "niciunu n-a intrebat", "nimeni nu s-a informat inainte" ...acum asta este. A cui e vina? A dezvoltatorului ca si-a minimizat cheltuielile si daca punea doua randuri de pompe apartamentele costau mai mult? Chemati-i pe toti la o negociere si rezolvati-o amiabil.
Trebuie vazuta altfel povestea, acum "asa sta treaba". Cum facem sa o rezolvam?
Doua variante; Ori ne intelegem unii cu ceilalti, ori mergem in instanta. Punct. ...si bafta!