avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul a legat utilitati / parti din instalatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul a legat utilitati / parti din instalatia blocului de alt bloc ( ambele nou construite)

Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit. Am avut inainte de a fi proprietar o promisiune de vanzare cumparare cu 1 an si 1/2 pana la terminarea apartamentelor. Am constatat cu totii noiii proprietari , abia cand am incheiat actele si am inceput sa ne organizam intr-o asociatie, ca pompele de apa ale blocului sunt in comun cu ale blocului vecin doar cu 2-3 ani mai vechi construit de acelasi constructor ( si proprietar initial). La fel, ghenele de gunoi se afla pe proprietatea noastra si deja avem probleme cu firma care degajeaza gunoiul pentru ca nu se face o sortare si asociatia noastra este buna de plata, si mai sunt si alte lucruri pe care le avem in comun cu acel bloc de care nu s-a stiut..Intrebarea mea este, daca vechiul proprietar - dezvoltatorul - avand intentia clara de a vinde, si existand acele promisiuni de vanzare- cumparare , avea dreptul ( nu ne-a comunicat de la bun inceput) sa faca acest lucru?Mentionez ca mai sunt unele lucrari de executat , nu s-a trecut blocul in proprietatea asociatiei, autorizatia de construire expira peste cateva luni. Va multumesc si astept cu interes un raspuns de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: bianca0706 , utilizator 20:48, 23 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este intrebarea? Asta,,, "Intrebarea mea este, daca vechiul proprietar - dezvoltatorul - avand intentia clara de a vinde, si existand acele promisiuni de vanzare- cumparare , avea dreptul ( nu ne-a comunicat de la bun inceput) sa faca acest lucru"??
Daca nu i s-a interzis sau nu exista clauze in sensul asta, avea dreptul, de ce nu. Ce nu este interzis, este permis.
Pompe "de cartier", costuri mai mici, mobilizare mai mare, eliminarea starilor conflictuale intre vecinii de blocuri.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2020
trandafir2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu s- a gandit nimeni , ca fiind bloc nou, sa pui astfel de intrebari - ce este si ce nu in comun cu alt bloc - tocmai acest lucru a creat tensiuni intre asociatiile de proprietari ale celor doua blocuri - fiecare tipa la cealalta ca noi platim voi nu aveti dreptul, si alte lucruri de acest fel. In plus, cum am precizat mai sus, in caz de litigiu cu serviciile de salubritate folosite de ambele, doar una din asociatii este amendata.
Nici in autorizatiile de construire pe care ni le-a prezentat la contractarea imobilelor nu era precizat acest lucru ( instalatii in comun).
Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca dezvoltatorul nu are nici o vina, si e problema noastra sa rezolvam aceste tensiuni.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Nu este vorba de vina cuiva aici, faptul ca "noi nu ne-am gandit", "ailalti nu si-au imaginat", "niciunu n-a intrebat", "nimeni nu s-a informat inainte" ...acum asta este. A cui e vina? A dezvoltatorului ca si-a minimizat cheltuielile si daca punea doua randuri de pompe apartamentele costau mai mult? Chemati-i pe toti la o negociere si rezolvati-o amiabil.
Trebuie vazuta altfel povestea, acum "asa sta treaba". Cum facem sa o rezolvam?
Doua variante; Ori ne intelegem unii cu ceilalti, ori mergem in instanta. Punct. ...si bafta!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra intr-o camera tehnica construita sub un loc de parcare? ghineabogdan07 ghineabogdan07 Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de locatari a unui bloc construit intr-un ansamblu imobiliar nou format din 5 blocuri. La aceste 5 blocuri avem ... (vezi toată discuția)
Obligatie neindeplinita de catre dezvoltatorul imobilar ANCA CLARITECH ANCA CLARITECH Buna ziua! Avem urmatoare sitiatie: dezvoltatorul a promis construirea unui lift in bloc, dar nu doreste sa il mai faca acum ca a vandut toate ... (vezi toată discuția)
Se poate anula autorizatia de construire pentru blocul in care locuiesc? danielbutean danielbutean Buna, In urma cu un an am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apartament in care locuiesc acum. Blocul face parte dintr-un ansamblu rezidential ce ... (vezi toată discuția)