Va multumesc pentru raspuns.
Da, stiu ca ar fi mult mai bine sa merg sa o prezint direct la biroul de resurse umane, dar eu sunt plecata din tara, in concediu, isar eu vreau sa raman aici si dupa data in care imi expira concediul.
Am inteles si faptul ca trebuie o perioada de preaviz, insa, din cate stiu eu, conform codului muncii, pot sa depun demisia fara preaviz, in cazul in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate in contractul individual de munca. In cazul meu, nu mi-a platit 4 zile de munca, in care eu am fost la servici.
Multumesc,
C
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul vostru legat de depunerea demisiei.
Eu vreau sa imi depun demisia la actualul loc de munca, dar sunt interesata daca se poate face prin fax, sau scanare si trimitere prin e-mail.
Va rog foarte mult sa incercati sa imi raspundeti, deoarece e foarte important pentru mine.
Multumesc mult!
Cerasela
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul vostru.
Firma la care lucrez ne obliga sa luam 5 zile de CFS pe luna. Ni s-a spus verbal, in cadrul personalului TESA, ca, din cauza crizei financiare vom fi obligati sa ne luam 5 zile de CFS pe luna.
Eu nu sunt de acord, si nu vreau sa le iau. Din cate stiu eu frima nu poate sa imi faca nimic in cazul in care nu imi iau concediu fara salar.
Problema e ca un coleg nu si-a luat cele 5 zile, si i s-a taiat din salar. Este legal? Daca voi face plangere la ITM am sanse sa-mi recuperez banii pentr acele zile in care eu am fost la servici si mi s-a taiat din salar? Cat este de legal ce fac ei?
Va multumesc mult de ajutor,
Cerasela
ceea ce scrie in actul aditional am scris mai sus
" In temeiul art 17(4) coroborat cu art 41 din Legea nr. 53/2003,partile hotarasc:
Angajatorul suporta din fondurile sale,contravaloarea cursurilor de instruire specifice activitatii pe care o desfasoara,cursuri pe care angajata le va efectua in cursul anului 2008.
In cazul in care angajatul are initiativa incetarii contractului individual de munca in primul an de activitate in cadrul companiei,atunci va returna integral sumele platite cu titlu de cheltuieli cursuri de instruire specifice activitatii."
Asta e tot ce scrie legat de curs.
merci de ajutor
va intreb inca o data daca angajatorul imi poate pretinde si cheltuielile pentru cazare si transport.
in actul aditional care l-am incheiat este scris:" In temeiul art 17(4) coroborat cu art 41 din Legea nr. 53/2003,partile hotarasc:
Angajatorul suporta din fondurile sale,contravaloarea cursurilor de instruire specifice activitatii pe care o desfasoara,cursuri pe care angajata le va efectua in cursul anului 2008.
In cazul in care angajatul are initiativa incetarii contractului individual de munca in primul an de activitate in cadrul companiei,atunci va returna integral sumele platite cu titlu de cheltuieli cursuri de instruire specifice activitatii."
puteti va rog sa imi raspundeti la intrebare?
va multumesc din suflet
inca o intrebare: cat este de usor ca,in cazul in care ajungem in instanta,sa pot plati banii intr-un mod esalonat? vreau sa spun ca,eu as dori sa dau banii inapoi,dar nu am toti banii si vreau sa ii inapoies sa zicem in 5 ani...se poate obtine acest lucru in instanta?
va multumesc pentru ajutor
da.sunt facturi care sa dovedeasca suma cursului,de fapt factura o am si eu.
este posibil sa mi se ceara si cheltuielile de drum si cazare? in act nu este specificata suma,este scris doar ca voi restitui valoarea cursurilor
merci de ajutor
am nevoie de ajutorul vostru pentru urmatoarea problema: la firma unde lucrez acum am facut un curs si am semnat un act aditional in care se prevede ca in cazul in care plec din firma in primul an de activitate trebuie sa platesc cheltuielile cursului.
eu as vrea sa plec insa nu stiu cum sa procedez. as vrea sa stiu daca as putea inapoia banii pe curs in mai multe rate, sau e posibil numai in instanta sa se stabilieasca acest lucru?
va multumesc de ajutor
Salut,
Am o mare problema la firma unde lucrez in momentul de fata.
lucrez aici de aproape doua luni.Am fost la interviu, am spus pretentiile mele, apoi a ramas ca ma vor contacta ei in cazul in care ma angajeaza sau nu. Ei bine, m-au contactat, iar oferta de salar nu mi-a convenit. Au venit insa cu un salar de relocare(oferta a fost facuta prin telefon) la care eu am acceptat sa ma angajez. Ei, acum mi se zice ca nu imi pot oferi salar de relocare numai daca ma mut in Blaj(aici este sediul firmei), dar eu m-am mutat din Jud. Hunedoara in Alba Iulia, din anumite motive personale. Insa, de exemplu sunt persoane care au domiciliul stabil in Alba, si s-au mutat in chirie in Blaj, iar acestor persoane li se acorda salariul de relocare. Exista vreo lege privind salariile de relocare?
Va rog sa ma ajutati.