avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de depunere a demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de depunere a demisiei

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul vostru legat de depunerea demisiei.

Eu vreau sa imi depun demisia la actualul loc de munca, dar sunt interesata daca se poate face prin fax, sau scanare si trimitere prin e-mail.

Va rog foarte mult sa incercati sa imi raspundeti, deoarece e foarte important pentru mine.

Multumesc mult!
Cerasela
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:10, 23 August 2009
Prin fax ar fi ok (pentru ca aveti confirmarea de transmitere), dar mai elegant ar fi sa discutati intai cu sefii si sa le spuneti ca plecati, iar demisia scrisa sa o depuneti la secretariat/registratura in doua exemplare (pastrati si dvs. un exemplar cu nr. de inregistrare). Cred ca stiti ca sunteti obligata sa acordati un preaviz angajatorului de minim 15 zile pt. functiile de executie si minim 30 de zile pt. cele de conducere; pe perioada preavizului trebuie sa continuati sa mergeti la actualul loc de munca.
In mod normal demisia se depune catre seful ierarhic, birou ru , secretariat etc . dar exista si metode mai moderne , utilizate de angajatii . Important este ca sa aveti o dovada de primire a ei de catre fostul angajator .
Va multumesc pentru raspuns.
Da, stiu ca ar fi mult mai bine sa merg sa o prezint direct la biroul de resurse umane, dar eu sunt plecata din tara, in concediu, isar eu vreau sa raman aici si dupa data in care imi expira concediul.

Am inteles si faptul ca trebuie o perioada de preaviz, insa, din cate stiu eu, conform codului muncii, pot sa depun demisia fara preaviz, in cazul in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate in contractul individual de munca. In cazul meu, nu mi-a platit 4 zile de munca, in care eu am fost la servici.

Multumesc,
C
demisia e demisie, iar faptul ca angajatorul ni si-a indeplinit obligatiile contractuale , e altceva.......
namiru:
Iata ce spune Codul muncii:
Art.79 (8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract de munca vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara a contractului de munca Dafina Tincuta Dafina Tincuta Bună ziua. Nefiind mulțumită de condițiile de la locul de munca (salariul mic, comportament ostil al managerului cu jigniri, amenințări ce imi ... (vezi toată discuția)
Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)