Prin fax ar fi ok (pentru ca aveti confirmarea de transmitere), dar mai elegant ar fi sa discutati intai cu sefii si sa le spuneti ca plecati, iar demisia scrisa sa o depuneti la secretariat/registratura in doua exemplare (pastrati si dvs. un exemplar cu nr. de inregistrare). Cred ca stiti ca sunteti obligata sa acordati un preaviz angajatorului de minim 15 zile pt. functiile de executie si minim 30 de zile pt. cele de conducere; pe perioada preavizului trebuie sa continuati sa mergeti la actualul loc de munca.
In mod normal demisia se depune catre seful ierarhic, birou ru , secretariat etc . dar exista si metode mai moderne , utilizate de angajatii . Important este ca sa aveti o dovada de primire a ei de catre fostul angajator .
Va multumesc pentru raspuns.
Da, stiu ca ar fi mult mai bine sa merg sa o prezint direct la biroul de resurse umane, dar eu sunt plecata din tara, in concediu, isar eu vreau sa raman aici si dupa data in care imi expira concediul.
Am inteles si faptul ca trebuie o perioada de preaviz, insa, din cate stiu eu, conform codului muncii, pot sa depun demisia fara preaviz, in cazul in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate in contractul individual de munca. In cazul meu, nu mi-a platit 4 zile de munca, in care eu am fost la servici.
namiru:
Iata ce spune Codul muncii:
Art.79 (8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.