avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu imi accepta demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu imi accepta demisia

am o problema, sper sa ma puteti ajuta.

Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa piarda un client. mi-am depus demisia, dar nu o ia in considerare... si vrea sa imi faca probleme, zicea ca imi incheie contractul de munca cum vrea el , ..este foarte razbunator seful actual. Contractul individual de munca nu este semnat de mine, este semnat de contabila.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, sa pot pleca fara probleme din firma asta.
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 12:38, 15 Martie 2008
Salut, am avut si eu probleme de genul tau. In momentul cand mi-am dat demisia fostul sef mi-a spus si mie tot asa; in contractul meu de munca scria foarte clar, periada de preaviz 15 zile, am stat 15 zile si am plecat nu puteau sa-mi faca nimic, pentru ca am respectat contractul, si nici nu mi-au facut.
Probabil seful tau a fost prea furios in momentul in care i-ai spus ca vrei sa pleci, tu rewspectati contractul si nu au cum sa te tina cu forta.
Potrivit art. 3 alin. 2 din Codul muncii, fiecarei persoane i se garanteaza libertatea de a-si alege locul de munca, iar art. 79 din Codul muncii prevede ca la expeirarea perioadei de preaviz contractul individual de munca inceteaza, angajatorul, daca refuza inregistrarea demiei, puteti face aceasta dovada prin orice mijloc de proba. In nici un caz demisia nu se aproba de angajator care doar ia act de aceasta. De asemenea mai trebuie sa sti ca portivit alin. 8 al art. 79 salariatul poate demisiona si fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract.
Ca atare, la data expirarii perioadei de preaviz (stabilit prin contractul colectiv sau individual de munca aplicabil) calitatea dv de salariat inceteaza, fara a fi nevoie de acordul angajatorului.
cel mai bine este ca, cererea de demisie sa o inregistrati la secretariatul societatii (sa i se dea numar de intrare in societate ) faceti o copie, cu care puteti face dovada in cazul unui litigiu de munca si bine ar fi sa mentionati faptul daca solocitati demisia cu termen de preaviz sau nu
succes
Cum vine asta? "Contractul de munca nu este semnat de mine, ci de catre contabila"? Aveti sau nu contract de munca la care dvs sa fiti parte (salariat)?
cvm a scris:

Cum vine asta? "Contractul de munca nu este semnat de mine, ci de catre contabila"? Aveti sau nu contract de munca la care dvs sa fiti parte (salariat)?

Spunea ca d-na. Contabila a facut fals in acte :D

Alte discuții în legătură

Demisie transmisa prin posta cu confirmare de primire COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dv urmatoare situatie: doresc sa demisionez de la actualul loc de munca, seful meu nu doreste insa acest lucru si refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Refuzul demisiei din partea angajatorului mihades mihades Salutare la toata lumea. Sunt nou aici, acesta este primul meu post. As vrea sa va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea problema: ma angajez la o companie ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de la locul de munca fara a ramane in preaviz chiar daca el este stipulat in contractul de munca? mariafloryna mariafloryna Buna seara! Am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta,lucrez in cadrul unei agentii de turism respectiv o companie care ofera servicii atat de ... (vezi toată discuția)