avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul demisiei din partea angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul demisiei din partea angajatorului

Salutare la toata lumea. Sunt nou aici, acesta este primul meu post.
As vrea sa va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea problema:
ma angajez la o companie in vanzari. Dupa cateva luni, dandu-mi seama ca nu voi face performanta acolo (din mai multe motive), ma hotarasc sa demisionez. Cer acest lucru, insa demisia imi este refuzata pe motiv ca nu am adus companiei suma de bani pe care aceasta a cheltuit-o cu mine (pe salariu, etc). Angajatorul refuza chiar si sa inregistreze demisia.
Acum, ce cai de rezolvare a aceste situatii vedeti?
Cel mai recent răspuns: mihades , utilizator 22:08, 5 August 2009
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Ok, concret, cum fac asta? O trimit la companie prin posta (asta insemnand sa mai pierd cateva zile)? O trimit prin curier cu confirmare de primire? Daca da, angajatorul nu poate spune ca in plic a fost altceva si nu demisia?
Demisia poate fi scrisa si pe o vedere daca luam in considerare ca legea nu prevede decat sa fie inaintata in forma scrisa fara a specifica pe ce fel de hartie trebuie scrisa iar cu confirmare de primire aveti si confirmarea primirii ei de catre angajator. ;)
Sigur ca a fost un spirit de gluma. Cu greu poate un angajator sa spuna ca in plic nu era o demisie dar totusi salariatul dorea sa demisioneze trimitand in plic felicitari scrise acestuia pentru salariu incasat, si se poate solicitata sa arate ce anume continea acel plic daca nu o demisie.
Cat priveste durata de timp necesara inaintarii acesteia , daca nu o primeste oricum timpul trece in defavoarea dvs. si fara rezultat, mai trebuie spus ca exista si un preaviz pe care trebuie sa il efectuati. Cu cat depuneti mai repede demisia cu atat mai repede puteti efectua preavizul. Puteti incerca depunerea demisie la resurse umare sau secretariat cu un martor si puteti informa angajatorul ca in aceasi zi ati depus o reclamatie la ITM cu privire la refuzul primirii demisie.
Va multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca pot trimite si prin curier cu confirmare de primire documentul? Sau acesta trebuie neaparat trimis cu Posta?
Da, o puteti trimite prin curier cu confirmare de primire sau prin posta recomandata cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)
Demisie VSTORM VSTORM Lucrez in cadrul unei companii multinationale dar din cauza conditiilor de acolo m-am decis sa imi dau demisia . Mi-a spus mai multa lume ca la momentul ... (vezi toată discuția)
Demisie transmisa prin posta cu confirmare de primire COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dv urmatoare situatie: doresc sa demisionez de la actualul loc de munca, seful meu nu doreste insa acest lucru si refuza sa imi ... (vezi toată discuția)