avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Am o intrebare mi-am dat demisia ieri,seful meu a luat-o a pus-o de o parte a facut un pic de scandal,cum pot sa ma asigur ca nu o sa zica ca nu mi-am dat demisia pentru ca am impresia ca o sa vrea sa-mi creeze probleme,mi-a zis ca nu ma lasa sa plec pana pe 5 decembrie,ori preavizul de 15 zile de pe data de 15 inseamna ca sunt liber pe 30 si pe 1 trebuie sa ma prezint la noul loc de munca,numerele de documente el le da asa ca nu pot sa ma duc sa-mi inregistrez documentul decat la el,cum fac.........
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 22:35, 26 Noiembrie 2006
Cererea de demisie nu trebuie motivată,dar este necesar să fie înregistrată la firmă,pentru ca în caz de litigiu cu firma,să puteţi face dovada înregistrării ei.Dacă contractul colectiv de muncă sau cel individual de muncă,se prevede un termen de preaviz,şi înţeleg că în cazul dvs.s-a stipulat acest lucru,sunteţi obligat să respectaţi întocmai pe toată perioada preavizului,programul normal de lucru al firmei.Contractul individual de muncă,încetează la data expirării termenului de preaviz de 15 zile.Vedeţi ca în cartea de muncă a dvs.să se opereze încetarea contractului individual d muncă,prin demisie, în temeiul art.79 din Codul muncii.Cererea de demisie nu trebuie motivată şi nici aprobată de conducerea firmei,fiind un act unilateral de voinţă al salariatului,işi produce efectele,aşa cum am menţionat,l-a data expirării termenului de preaviz.-
Desi este tardiv la aceasta ora, raspunsul la intrebarea ta era sa o trimiti cu posta pe adresa firmei (cu confirmare de primire (AR) - pe care sa scrii cat mai putin vizibil ce contine plicul sau si mai sigur scrisoare cu valoare); oricum, e bine de stiut pentru viitor ...
se poate dovedi si cu martori ca ati depus-o! exista martori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Demisie Madalin196 Madalin196 Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se ... (vezi toată discuția)
Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)