Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se poate shi vreun articol din codul muncii
Pt ca nu ati primit drepturile salariale pe ultimele 3 luni aveti dreptul sa solicitati acest lucru in instanta(drepturi banesti).
Prin demisie se întelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului încetarea contractului individual de munca, dupa împlinirea unui termen de preaviz.
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti, în contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut în contractul colectiv de munca aplicabil si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru functii de conducere.
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa îsi produca toate efectele.
În situatia în care în perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz este suspendat corespunzator.
Contractul individual de munca înceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul de preaviz.
Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu îsi îndeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
In conditiile expuse, poti demisiona fara preaviz, nu cum cum ti se sugereaza mai sus. Art. 79 pct. (8) Codul Muncii: Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Ori plata salariala este una din conditiile contractuale pe care angajatorul nu le-a respectat.
dar juristul firmei tot o tine pe a lui ca trebuie sa fac preavizul de 15 zile sa nu ma bage la disciplinar (am pe anul acesta 1000 ore lucrate si nici un leu primit
Explica-i juristului ca te-ai documentat si ca exista art. Art. 79 pct. (8) Codul Muncii care prevede asa cum ti-am explicat.
Va fi sigur de acord, unde-i lege nu-i tocmeala.
ok...si-a bagat un coleg demisia shi in cerere la pus sa scrie despre art 79 pct 7 shi i-am explicat ca noi ne incadram la pct 8 shi pana la urma am ajuns de comun acord..luni imi bag shi eu demisia
Demisie
ionut3
pot sa imi dau demisia daca nu mi-au bagat salariul la timp?eu mi-am depus demisia dar nu m-am dus in preaviz si acum vor sa ma bage in consiliu de disciplina ... (vezi toată discuția)