avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

pot sa imi dau demisia daca nu mi-au bagat salariul la timp?eu mi-am depus demisia dar nu m-am dus in preaviz si acum vor sa ma bage in consiliu de disciplina sa imi incheie contractul cu litera "I".problema e ca ceilalti colegi au primit salariul dar eu nu.salariul a intrat pe 27 noiembrie la ceilalti colegi iar astazi este in 1 decembrie si nu am primit salariul.este vreo lege in care as putea sa imi dau demisia din cauza acestui lucru fara a exercita perioada de preaviz?v-as multumi din suflet daca mi-ati raspunde!!!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
ionut3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:50, 1 Decembrie 2009
Cf Codului Muncii art 79, alin 8 unde este prevazut : (8)Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. Cu ce articol ati depus d-voastra demisia ? Din moment ce ati depus demisia cu alt articol , presupun cu 55.b , d-voastra nu aveti posibilitate de a depune 2 demisii, prima isi urmeaza cursul si produce efecte , ceea ce nu va avantajeaza in cazul prezentat.
Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de v oinţă a salariatului care, printr -o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada ac esteia prin orice mijloace de probă.
.........
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Alin 8 va permite sa demisionati fara preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile .
Da, ati avea dreptul la demisie fara preaviz in cazul in care angajatorul nu v-a platit salariul la zi dar o conditie ar fi aceea ca ati lucrat pana la data la care inaintati aceasta demisie...
Este interesant de stiut daca in demisie ati mentionat ca nu au fost platite drepturile salariale la timp sau ca nu veti respecta perioada de preaviz din cauza neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre angajator.
In situatia in care veti ajunge sa fiti cercetat disciplinar nu uitati sa invocati acest fapt, adica neplata drepturilor salariale la data mentionata in CIM.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz amelieandrea amelieandrea Este posibil sa imi dau demisia la zi in circumstantele in care angajatorul nu ofera salariul la data prevazuta in contract?? (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de concediu de odihna lex_ad lex_ad sunt angajat la MAPN si beneficiez de 30 de zile de concediu de ohihna dar eu vreau sa-mi dau demisia in luna august, deci o sa se calculeze zilele ce au mai ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie gay@ gay@ Buna ziua As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)