avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract de munca

Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 15 Septembrie 2009
Ati acordat angajatorului preavizul de 15 zile, perioada in care trebuia sa va prezentati la serviciu? In functie de aceste aspecte, va putem spune ce se poate intampla.
da.am 3 saptamani de cand l-am anuntat si 2 de cand am trimis demisia. am mai ramas sa gasesc pe cineva in locul meu.ideea e ca angajatorul nu vrea sa plec si tot gaseste pretexte....
Functi ocupata de dumneavoastra este una de conducere sau una de executie?
Va intreb asta , deoarece difera perioada preavizului. Pentru functiile de conducere acesta este de maxim 30 de zile calendaristice , iar pentru functiile de executie de maxim 15 zile calendaristice. Daca ati terminat perioada de preaviz, va prezentati la conducerea unitatii si le anuntati ca din ziua urmatoare nu va mai prezentati la munca , intrucat preavizul dvs a expirat.
Dar atentie, sa pastrati dovada ca ati trimis cererea de demisie prin fax.
Nu cred ca angajatul acorda angajatorului preavizul :) ... preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca perioada de preaviz a expirat, angajatorul este obligat sa va dea decizia de incetare, nota de lichidare si carnetul de munca.Daca nu ati respectat perioada de preaviz,angajatorul va desface contractul de munca disciplinar, dar tot trebuie sa va dea actele mai sus mentionate.Depinde acum de dovada pe care o aveti pentru trimiterea cererii de demisie si de termenul de preaviz stipulat in c.i.m.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract gabyteo gabyteo Buna ziua In situatia in care am depus demisia angajatorul poate refuza eliberarea deciziei de incetare a contractului de munca pe motiv ca exista unele ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florin_mirsu florin_mirsu Buna seara!Lucrez ca asiastent intr-o farmacie si vreau sa plec in alta parte.Am anuntat de 2 saptamani ca plec dar nu am facut nimic scris iar sefa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba acristianx acristianx Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis ... (vezi toată discuția)