avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract de munca

Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 15 Septembrie 2009
preaviz inseamna ca ati mai mers al munca.... si anuntul de preaviz este "prin fax"?

faptul ca dvs ati trimis un fax inseamna in mod automat ca angajatorul a primit PREAVIZUL DVS?

"functie de executie-preaviz 15 zile, pe care l-am respectat.in contract este stipulat termenul de 15 zile...decizia imi mai trebuie."
Sa inteleg ca ti-ai primit nota de lichidare si Carnetul de Munca completat la zi ?
Pentru a fi valabila, demisia trebuie facuta in scris. Daca ai trimis-o pe fax, fi sigur ca ai trimis-o la numarul care trebuie si ca ai confirmarea de primire. Ideal este ca demisia sa fie predata sub semnatura de primire sau prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. In cazul in care ai respectat termenul de preaviz ( minimul legal este de 30 zile daca ai post de conducere sau 15 in celelalte cazuri) stipulat in CIM poti pleca linistit de la job pt. ca in cazul demisiei angajatorul nu are ce decizie de incetare a CIM-ului sa emita. El este obligat sa iti elibereze cartea de munca, iar la motivul incetarii trebuie sa treaca "demisie"cf art.?79 Codul Muncii. In caz contrar trebuie o actiune in judecata pt predarea cartii.
Principiul simetriei reclamă soluţia comunicării demisiei către organul care este apt să încheie contracte de muncă şi, corespunzător, să decidă încetarea acestora.
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract gabyteo gabyteo Buna ziua In situatia in care am depus demisia angajatorul poate refuza eliberarea deciziei de incetare a contractului de munca pe motiv ca exista unele ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florin_mirsu florin_mirsu Buna seara!Lucrez ca asiastent intr-o farmacie si vreau sa plec in alta parte.Am anuntat de 2 saptamani ca plec dar nu am facut nimic scris iar sefa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba acristianx acristianx Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis ... (vezi toată discuția)