Buna ziua! Vreau sa intreb daca orele suplimentare pentru care s-a retinut CAS in perioada 1990-2000 sunt luate in calcul la stabilirea pensiei.Noi avem adeverinte de la 2 firme diferite dar cei de la Casa de Pensii ne-au spus ca nu vor fi luate in calcul chiar daca este specificat faptul ca s-a retinut CAS pentru intreaga suma. Ne-au spus ca doar venitul din carnetul de munca va fi luat in calcul, chiar daca persoana in cauza a lucrat toata viata program de 10 si 12 ore in constructii. Legea noua a pensiilor nu a a schimbat nimic cu privire la aspectul asta?
Multumesc.
Buna ziua! Oamenii care se ajuta realmente intre ei, fie ca sunt ruda sau nu, in construirea unei case, trebuie sa depuna vreo declaratie la finante? Pentru ca eu stiu mai multe cazuri reale de genul asta si chiar nu se pune problema de plata in vreun fel, doar de ajutor reciproc.
am gasit ordinul 839/12.10.2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de constructii art 18 al 4 lit a unde se precizeaza ca placajele sunt exceptate de la autorizatie.Noi deja am construit peretele.Este vorba de o institutie de invatamant.
Pentru construirea unui perete despărţitor de rigips intr-o incapere dintr-o institutie este necesara obţinerea unei autorizaţii de construcţie?
As vrea baza legală, dacă este posibil.
Multumesc pt. raspunsul dumneavoastra.Este adevarat ca @gi_jane, in calitate de utilizator,si-a exprimat o parere obiectiva legata de subiectul de mai sus.Raspunsul eronat a fost in privinta asigurarii casco iar dvs stiti foarte bine lucrul acesta.
Consider ca problema in cauza depaseste cu mult o erata iar un specialist intelept nu se va impiedica niciodata de asta.Altfel nu ar mai exista voluntariatul in esenta lui, nu?
daca nu stiti cu certitudine, va rog sa nu mai raspundeti raspunsuri eronate.Nu ma intereseaza presupuneri.In privinta asigurarii casco stim parerea unui jurist din domeniul bancar care a informat titularul mai demult ca se poate renunta la casco daca face o alta asigurare cu o societate de asigurari diferita si astfel poate rezilia contactul.Iar cu societatea nr. 2 nu mai plateste, pur si simplu. In ceea ce priveste asigurarea pe viata nu stim un raspuns avizat.
oricum, multumesc pt raspuns.
as vrea parerea unui specialist.
Buna ziua!
Pentru credit auto in care titularul de drept al contului are asigurare de viata, iar sotia acestuia este girant, in cazul decesului titularului (el are metastaza in ultima faza) trebuie sa mai plateasca ea in continuare ratele? Ma gandesc cu tristete la situatia lor si i-mi dau seama ca este tare greu pentru verisoara mea cu 2 copii de crescut si cu un salariu de 700 de lei.Mai au si casco la masina.Poate sa renunte la el?S-au acesta se stinge odata cu creditul?
Multumesc.