avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Orele suplimentare se valorifica la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Orele suplimentare se valorifica la pensie?

Buna ziua! Vreau sa intreb daca orele suplimentare pentru care s-a retinut CAS in perioada 1990-2000 sunt luate in calcul la stabilirea pensiei.Noi avem adeverinte de la 2 firme diferite dar cei de la Casa de Pensii ne-au spus ca nu vor fi luate in calcul chiar daca este specificat faptul ca s-a retinut CAS pentru intreaga suma. Ne-au spus ca doar venitul din carnetul de munca va fi luat in calcul, chiar daca persoana in cauza a lucrat toata viata program de 10 si 12 ore in constructii. Legea noua a pensiilor nu a a schimbat nimic cu privire la aspectul asta?
Multumesc.
Aveti raspunsul mai jos "despre OUG 4/2005 modificata de Legea 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in acord cu ore suplimentare steluta62 steluta62 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca se adauga la pensie ca si venituri, depasirile de salariu, astfel daca am avut un salariu tarifar de 2000 lei in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie acord global negu negu Incepand cu 01.03.2011 m-am pensionat partial anticipat. La determinarea punctajelor lunare, Casa de pensii nu a tinut cont de acordul global, desi societatea ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ludo ludo Sunt pensionar si Casa de Pensii nu mi-a lut in calcul veniturile rezultate din orele suplimentare datorate lucrului in ture continue 12/24/12/48 realizate in ... (vezi toată discuția)