Sunt pensionar si Casa de Pensii nu mi-a lut in calcul veniturile rezultate din orele suplimentare datorate lucrului in ture continue 12/24/12/48 realizate in cca 9 ani ( 1990-2000) cate 10-11 luni pe an desi am prezentat adeverinta ca s-a platit CASS pentru acest venit. Motivul : nu au caracter permanent conform L49/1992.
Aceasta lege e abrogata parca ! Ar putea cineva sa ma lamureasca, eventual ce as putea face?
Legea nr. 49/1992 a fost abrogata in 2001, dar ati realizat ore suplimentare pe perioada cat aceasta era in vigoare. Casa de pensii, in raspunsul sau, nu a facut trimitere si la prevederile OUG nr. 4/2005? In opinia mea, OUG nr. 4/2005 este singurul act normativ la care ar fi trebuit sa faca trimitere casa de pensii in raspunsul pe care vi l-a dat.
Pentru perioade anterioare datei de 01.04.2001, potrivit mentiunii de la pct. VI al anexei OUG nr. 4/2005, orele suplimentare nu sunt avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual: Nu sunt luate in calcul la stabilirea punctajului mediu anual, intrucat nu au facut parte din baza de calcul a pensiilor, conform legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
-formele de retribuire in acord sau cu bucata, in regie ori dupa timp, pe baza de tarife sau cote procentuale;
-participarea la beneficii a oamenilor muncii din unitatile economice;
-premiile anuale si premiile acordate in cursul anului pentru realizari deosebite;
-recompensele cu caracter limitat, acordate personalului din unele sectoare de activitate;
-diurnele de deplasare si de delegare, indemnizatiile de delegare, detasare si transfer;
-drepturile de autor;
-drepturile platite potrivit dispozitiilor legale, in cazul desfacerii contractului de munca;
-al 13-lea salariu;
-alte sporuri care nu au avut caracter permanent.
Orele suplimentare sunt o forma de retribuire dupa timp.
Pensii
Liuba Alexandru
Buna ziua!Spuneti-mi va rog daca acordul global retinut lunar si apoi acordat la sfarsitul anului in functie de realizarile de plan in perioadele anterioare ... (vezi toată discuția)