avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata electricitate lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata electricitate lift

Vreau sa intreb daca plata energiei electrice pentru lift poate fi defalcata prin contorizare separata si repartizata doar pentru etajele superioare.Ma intereseaza baza legala.Etajele P, 1 si 2 nu platesc liftul, nici ISCIR-ul, dar pana acum au platit curentul elecric de pe scara in mod egal pentru fiecare apartament.S-a cumparat un contor si vor sa repartizeze energia electrica pe scara, astfel ca, energia elecrica pentru lift sa o plateasca doar cei care locuiesc de la etajele 3 in sus.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielamona , utilizator 10:35, 27 Ianuarie 2011
Conform cu HG 1588/2007 plata ascensorului inseamna plata service-ului pentru ascensor. Factura este un abonament lunar si se repartizeaza tuturor apartamentelor in functie de cota-parte indiviza. Inclusiv reparatiile ascensorului si taxele ISCIR.

Daca se reuseste separarea curentului electric pentru ascensor, atunci in lege se spune ca pot fi scutite de plata curentului electric pentru ascensor apartamentele de la P si et 1, cu conditia ca sa nu existe uscatorii functionale la ultimul etaj, locatarii respectivi sa dea o declaratie ca nu folosesc ascensorul si aceasta prevedere sa fie aprobata de adunarea generala.
Iata textul din HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Art. 35. - Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare.
..... nu si cei de la et.2
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
elga50, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare plata lift dyna_dyanna dyna_dyanna As dori sa stiu exact care este legea articolul care spune ca cei de la etajul 1 al unui bloc care are la parter magazine, librarie etc, si exceptiile ... (vezi toată discuția)
Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)