avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate AlexA00

Activitate AlexA00

Pensia de intretinere copil minor se poate transfera in contul parintelui anticipat, o suma mai mare, care sa acopere o perioada mai mare? Ce precizare trebuie facuta la acest transfer?

Multumesc.
Va multumesc mult pentru toate sfaturile primite! Asa am decis, impreuna cu sotia, sa facem divortul cu un partaj de comun acord, fara alte "artifici de lege". Sper sa ramanem la aceasta intelegere.
Daca am impartii, ar trebui sa vindem, niciunul dintre noi nu are puterea despagubirii. Ambii ne dorim sa le ramana copiilor dupa decesul nostru, fara sa instrainam.
ceva de genul: "uzufructului si a nudei proprietatii" Nu stiu exact ce inseamna asta
Se dorește doar a se putea împiedica înstrăinarea după partaj. Cel mare are 22 de ani și cel mic 16 neîmpliniți.

Notarul mi-a spus că nu au nici un drept copiii pe durata de viață a părintelui, doar că acel părinte nu are drept de înstrăinare fara acordul lor. După decesul părintelui vor fi proprietari.
Buna ziua,
Cât de sigură este oferta donație și acceptarea ofertei in momentul unui partaj? Când vrei că totul să rămână copiilor fara a avea dreptul de înstrăinare. Ce drept are soțul/soția și ce drept au copiii din această ofertă pe timpul vieții părintelui? Poate fi atacată în vreun fel în viitor?

Mulțumesc

Mai avem nevoie de experiență notarială daca noi suntem de comun acord sa facem așa?

raluk0207 a scris:

Costurile le discutați direct cu notarul, în funcție de situația dvs.
E posibil ca valoarea din expertiza notariala sa difere fata de estimarea făcută de dvs.
Iar dacă valoarea din expertiza este mai mare, costurile se calculează la acea valoare.

Sotia isi pastreaza numele actual. Bunurile sunt...extimativ 200.000euro (2 imobile). Am convenit sa ne luam fiecare cate unul fara alte despagubiri (cel putin asa am discutat acum)
Se poate face partajul in același timp cu divorțul (de comun acord la notariat)? Aproximativ ce costuri implică?

raluk0207 a scris:

Nu e obligatoriu sa faceți partajul.
Dar este bine. De ce sa rămâneți agățați și sa depindeti unul de altul la nesfârșit, daca mariajul s-a terminat?
Dacă nu faceți partajul veți rămâne în continuare coproprietari pe ambele bunuri și în aceasta calitate ambii pe puteti folosi, oricum ele nu pot fi înstrăinate decât cu acordul amândurora.