avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista posibilitatea ca in urma unui divort sa nu se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista posibilitatea ca in urma unui divort sa nu se faca partajul, ...

Sunt casatorit si impreuna avem doua imobile (cu valori diferite). De comun acord divortam si stam fiecare in cate un imobil. Se poate interzice, prin lege, fiecaruia dintre noi sa nu mai intre in celalat imobil? Exista posibilitatea ca in urma unui divort sa nu se faca partajul, cu conditia ca bunurile comune (imobile) sa nu fie instrainate fara acordul ambelor parti (acestea sa ramana ulterior copiilor)?
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2024
AlexA00, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:01, 23 August 2024
Nu e obligatoriu sa faceți partajul.
Dar este bine. De ce sa rămâneți agățați și sa depindeti unul de altul la nesfârșit, daca mariajul s-a terminat?
Dacă nu faceți partajul veți rămâne în continuare coproprietari pe ambele bunuri și în aceasta calitate ambii pe puteti folosi, oricum ele nu pot fi înstrăinate decât cu acordul amândurora.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat As dori sa stiu daca in cazul unui divort cu partaj ,dupa 23 de ani de casnicie, cu 2 copii majori, pe motive de violenta (cu certificat medico-legal) si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari care va pot parea ... Sorin Petre Sorin Petre Buna ziua! Va deranjez cu cateva intrebari care va pot parea banale dar chiar nu stiu cum si ce sa fac. Locuiesc in UK cu sotia si cei doi copii minori iar ... (vezi toată discuția)
Procedura de partaj Mihaela.Marin Mihaela.Marin Mama se afla pe punctul de a demara procedura de divort. Problema cea mai mare va fi in momentul impartirii bunurilor (este vorba de un apartamen, o casa si ... (vezi toată discuția)