Buna ziua, ma numesc Violeta si am o intrebare legata de dreptul de mostenire
Exista urmatoarea situatie:
Domnul X in momentul casatoriei cu doamna Y avea trecute pe numele sau casa si gradina cumparate de parinti, in 1986 Domnul x a decedat si nu s-a facut succesiunea intre doamna Y si fratii si surorile persoanei decedate (mentionez ca din casatorie nu a rezultat nici un copil). in acelasi an doamna Y s-a recasatorit cu domnul Z care avea copii dintr-o alta casatorie. in 1992 s-a emis un titlu de proprietate pe numele domnului Z in care au fost trecute casa, gradina si terenul extravilan care i-au apartinut domnului X ( pe ce baza..numai cei de la primarie pot spune). De la decesul domnului X casa si gradina au fost intretinute de unul dintre fratii decedatului, impozitul a fost platit si fructele au fost culese tot de aceasta persoana, in timp ce terenul extravilan a fost cultivat de domnul Z. Domnul Z si doamna Y au decedat iar acum descendentii domnului Z doresc sa vanda casa si gadina pe ideea ca sunt mostenitorii acestor bunuri.
Intrebare: descendentii domnului Z au drept la mostenirea aceasta si daca da in ce cota?
Numele meu este Violeta si am o intrebare legata de taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesca veteranii de razboi.
Bunicul meu a fost veteran de razboi si a decedat in iulie 2007, acum de la primarie s-a cerut sa fie achitat impozitul retroactiv pentru anii 2006 si 2007. Vroiam sa stiu daca exista un act normativ care poate fi invocat pentru a nu se plati impozitul pe aceasta perioada.Se poate invoca legea 44/94?. am cautat textul acestei legi pe internet dar nu l-am gasit, eventual daca imi puteti indica si continutul art.care se poate aplica si nr legii.