avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri - dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri - dreptul de mostenire

Buna ziua, ma numesc Violeta si am o intrebare legata de dreptul de mostenire
Exista urmatoarea situatie:
Domnul X in momentul casatoriei cu doamna Y avea trecute pe numele sau casa si gradina cumparate de parinti, in 1986 Domnul x a decedat si nu s-a facut succesiunea intre doamna Y si fratii si surorile persoanei decedate (mentionez ca din casatorie nu a rezultat nici un copil). in acelasi an doamna Y s-a recasatorit cu domnul Z care avea copii dintr-o alta casatorie. in 1992 s-a emis un titlu de proprietate pe numele domnului Z in care au fost trecute casa, gradina si terenul extravilan care i-au apartinut domnului X ( pe ce baza..numai cei de la primarie pot spune). De la decesul domnului X casa si gradina au fost intretinute de unul dintre fratii decedatului, impozitul a fost platit si fructele au fost culese tot de aceasta persoana, in timp ce terenul extravilan a fost cultivat de domnul Z. Domnul Z si doamna Y au decedat iar acum descendentii domnului Z doresc sa vanda casa si gadina pe ideea ca sunt mostenitorii acestor bunuri.

Intrebare: descendentii domnului Z au drept la mostenirea aceasta si daca da in ce cota?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:31, 15 Septembrie 2009
Conform succesiunii expunerii dvs,avand in vedere ca a-ti mentionat existenta din anul 1992 a unui titlu de proprietate in favoarea domnului Z,descendentii acestuia ,
au dreptul asupra bunurilor detinute de catre defunctul Z prin titlul de proprietate.
Cum dvs a-ti fost foarte retinuta in a mentiona numarul descendentilor domnului Z,nu putem sa raspundem la acest capat de cerere al dvs.
Reveniti cu amanunte
Este interesant de stiut de ce nu a fost dezbatuta mostenirea dupa defunctul X? Si de ce mostenitorii acestuia nu au contestat titlul de proprietate primit de catre Z?
Si inca ceva....pe titlul de proprietate nu se trece decat terenul, casa nu se regaseste pe acest titlu.
de ce nu contesta nimeni titlul de proprietate daca terenurile au fost atribuite unei prsoane neindreptatite a le primi?
personal am impresia ca lipseste ceva din aceasta speta !!
daca situatia se prezinta in realitate asa cum ati expus-o dvs, at da, descendentii dlui. z vor veni la succesiunea acestuia si sunt indreptatiti in acest sens .

intrebarea ramane : de ce nu s-a dezbatut succesiunea dupa dl x ?
si cum s-a emis titlu de proprietate pe numele dlui. z ?

repet : din aceasta speta lipsesc niste amanunte esentiale .
parerea mea
Este evident ca din prezentare ,lipsesc etape,sau elemente ,pe care poate neintentionat, autoarea ,nu le-a mentionat ,nu le acorda importanta sau despre care chiar nu are cunostiinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren agricol MarianaQ MarianaQ Titlul de proprietate pe terenul agricol este pe numele unei persoane decedate . Titlul a fost scos de catre unul din mostenitori . Acesta a decedat si in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele mostenitorilor Apollo_ro Apollo_ro Avem un titlu de proprietate eliberat in baza legii 18/1991 care zice asa: Cetatenii - vezi verso (1. X, 2. Y, 3. Z), mostenitorii defunctei A, primesc in ... (vezi toată discuția)
Drept indiviz de 1/2 parte din casa precum si terenul aferent, in cond. statutului c.a.p. si a leg.58 si 59/1974 amot amot In primul rand, multumiri pentru raspunsurile la intrebarile formulate de mine privitoare la procesul avand cauza : \" Anulare act : Titlu de ... (vezi toată discuția)