avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren agricol

Titlul de proprietate pe terenul agricol este pe numele unei persoane decedate . Titlul a fost scos de catre unul din mostenitori . Acesta a decedat si in prezent se solicita plata impozitului pe terenul respectiv. Mentionez ca impozitul a fost platit pana la decesul mostenitorului care a scos titlul de proprietate .Ce se intampla daca ceilalti mostenitori nu doresc revendicarea acestui teren ?
Cel mai recent răspuns: MarianaQ , utilizator 19:38, 28 Noiembrie 2012
SA POT DA UN RASPUNS CORECT,
spuneti-mi urmatoarele>
CUM SCRIE PE TITLU DE PROPRIETATE?se reconstituie dreptul de proprietate cetateanului x, ca mostenitor al defunctului y ? sau numai -se reconstituie dreptul de proprietate cetateanului z
avem 2 spete>
in prima, mostenitorii x vor trebui sa faca pertajul voluntar.
in a doua, mostenitorii cetateanului z vor trebui sa desbata succesiunea dupa acesta.
la masa partajabila, intrta atat activul, cat si pasivul mortului, adica, in sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale, ca si bunuri ale defunctului de trece terenul, si alte bunuri daca mai are, precum si pasivul, adica datoriile.
atentie!
orice notar sau instanta, sa desbata o succesiune, solicita sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale, ;i CERTIFICATUL FISCAL, care, daca nu scrie pe el ca defunctul nu are debite, notarul sau instanta trec aceste sarcini in sarcina mostenitorilor.

la intrebarea - Ce se intampla daca ceilalti mostenitori nu doresc revendicarea acestui teren ?

-VA SPUN urmatoarele:
il pierd - in sensul ca functionarul de la primarie cunoaste situatia, face instiintari de plata, somatii de plata, dupa care, prin instanta executate silita, si gata
nu se merita
pentru 40-50 lei/ha, nu se meritat sa pierdeti terenul
p.s. depinde de functionarul de la primarie daca stie sa faca hartiile.
eu unul, pe motivul asta, am avut succes
pentru debitele neachitate de 3 ani, am luat mai mult teren in felul asta
s-a vandut la licitatie (expert, evaluator, alte costuri)
pentru vreo 1.400 lei, actualizati, cu toate costurile, s-au vandut aproape 4 Ha teren extravilan.
ori, la mine in zona, pretul unui Ha teren extravilan, este in jur de 1.000 euro
de unde stiti ca functionarul de la primarie, cand alti mostenitori au platit ceva pentru ei, sau, de frica sa nu se prescrie, nu a taiat o chitanta pentru k mostenitorul ca a platit in contul defunctului x sai y, o suma infima 1 ban adica, 1000 lei vechi.
sunt mai multe variante
eu, lucrez cu ele si ....stiu....... depinde de om
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire proprietate asupra terenurilor dupa renuntare la succesiune rec62 rec62 In urma decesului persoanei A in anul 1982 a ramas o masa succesorala compusa din 250 mp teren, restul pana la 1250 mp fiind in proprietatea statului si o casa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele mostenitorilor Apollo_ro Apollo_ro Avem un titlu de proprietate eliberat in baza legii 18/1991 care zice asa: Cetatenii - vezi verso (1. X, 2. Y, 3. Z), mostenitorii defunctei A, primesc in ... (vezi toată discuția)
Mosteniri - dreptul de mostenire violeet_20 violeet_20 Buna ziua, ma numesc Violeta si am o intrebare legata de dreptul de mostenire Exista urmatoarea situatie: Domnul X in momentul casatoriei cu doamna Y avea ... (vezi toată discuția)