avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Elena1100

Activitate Elena1100

Bună ziua! Am avut un abonament la o companie de telefonie și am solicitat rezilierea contractului, deoarece nu beneficiam de serviciile lor în zona în care locuiesc. Am înapoiat și echipamentul, dar ei tot mi-au mai emis câteva facturi, pe care nu le-am plătit, pentru că nu beneficiam de serviciile lor, datorie pe care au vândut-o unei firme de recuperatori. Facturile sunt din anii 2016-2017. Aș putea formula o cerere de chemare în judecată prin care să solicit instanței să constate că datoria mea s-a prescris? Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Îmi puteți spune vă rog, dacă este legal ca în cazul unui șofer, care de la categoria B8ca și calificativ cu cea mai mare reducere la asigurări, în urma unui accident ușor, fără vătămare corporală și care s-a încheiat pe cale amiabilă, să ajungă la B0? Vă mulțumesc frumos!
Putem solicita o copie după actele de la dosarul de executare silită, executorului? Vă mulțumesc pentru răspuns!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Mergeti cu toate actele pe care le aveti la un avocat pentru a le studia. Pare ca a intervenit prescriptia, insa este nevoie de mai multe detalii.

Bună ziua! Aș avea o întrebare, dacă se poate! Tatăl meu are o creanță vândută la recuperatori (firma EOS) și executarea silită pornită din 2014. A mers atunci la un avocat, dar nu a vrut să îl ajute și i-a pierdut și dosarul. S-a angajat între timp, l-au găsit, iar șeful de atunci a plătit o sumă de bani către firmă fără să îl informeze pe tatăl meu înainte. În prezent, s-ar mai putea face ceva sau trebuie până la urmă să plătească suma? Vă mulțumesc frumos!
Nu este vorba despre un contract anume, doar în general. Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Sunt studentă și am nevoie de câteva informații pe acest subiect.

Elena Andreea a scris:

Despre ce contract este vorba?
Executarea contractului se referă la îndeplinirea obligațiilor/ prestațiilor pe care le aveți ca urmare a semnării acestuia.

Bună ziua! Ați putea să îmi spuneți la ce se referă 'executarea contractului' și unde aș putea găsi informații despre acest subiect? Mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos! Este un posibil subiect la examen și nu găsesc niciun material pe acest subiect.


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua.
La faptul ca un contract nu exista.

Bună ziua! Îmi puteți spune la ce se referă inexistența contractului? Mulțumesc frumos!
Discuție Sublocatiune
Buna ziua! Chiria, in contractul de sublocatiune, poate fi mai mare sau mai mica decat cea din contractul de locatiune?
Bună ziua! Măsurile de siguranță pot fi dispuse numai de instanță sau și de organele de urmărire penală?