Va multumesc pentru raspunsuri.
Ideea de a ataca cesiunea pentru motivul invocat de dra. Andreea l-am avut in vedere si deja am formulat o asemenea actiune. Sa vedem acum ce o sa se intample. Oricum, cand vorbim de o societate cu o cifra de afaceri de milioane de euro si 25% inseamna ceva.
Daca sotii constituie un srl in timpul casatoriei (50%-50%) si tot in timpul casatoriei unul din soti cesioneaza partile sociale catre celalalt sot, iar dupa aceasta sotul care are 100% da divort, celalat sot mai poate cere pe calea partujului introducerea in masa partajabila si a partilor sociale? Mai are vreun drept asupra acestor parti sociale?
Multumesc
Sa spunem ca introducem o actiune in pretentii pe calea somatiei de plata. Ulterior, la al 2-3 lea termen faci o precizare prin care arati ca doresti sa transformi procedura somatiei de plata in actiune intemeiata pe dreptul comun. In aceasta situatie mai ai nevoie de procedura prevazuta de art.720?
Dar daca se face procedura prealabaila in timp ce procesul se afla pe rol ca somatie de plata iar cand te hotarasti sa treci pe calea dreptului comun prezinti dovada convocarii, este valabil?
Astept idei