Intreb daca este ilegal deoarece la data nasterii copilului eram inca casatoriti. eu am aflat de existenta copilului dupa divort. intre timp ea a venit in tara. ca sa poata pleca din tara cu copilul trebuie sa transcrie certificatul de nastere si trebuie acordul meu? Multumesc
buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta.
Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa intre timp, iar ultima data a venit in anul 2019 luna iunie.
Dupa sentinta definitiva de divort am aflat ca are un copil in varsta de 1 an si 3 luni facut cu altcineva in italia. Persoana respectiva a recunoscut copilul . Voiam sa intreb daca este legal. Sotia nu vrea sa imi spuna pe ce nume este copilul. Momentan trecem print-un proces de partaj. Multumesc
Mi s-a plătit concediul de odihna in avans pentru cele 21 de zile lucrătoare conform contractului de munca. Plata pentru concediu a fost în avans iar ca și zile am efectuat doar 5 zile lucrătoare. Diferența de 16 zile le efectuez în luna decembrie. Voiam să știu dacă cele 5 zile pentru căsătorie se adaugă la cele 21 de zile de concediu. Și dacă trebuie să fiu plătit pentru 26 de zile de concediu. Mulțumesc
In anul 2018 m-am căsătorit. Societatea la care lucrez mi-a acordat acordat 5 zile lucrătoare conform regulamentului de ordine interioara pentru evenimente familiare. Am cerut si mi s-a acordat inca 5 zile lucratoare din concediul de odihna, tot atunci mi s-a acordat si banii pe tot concediul de odihna (21 zile lucratoare). Am fost pontat 10 zile lucratoare ca fiind în concediu de odihna. În luna decembrie se acorda diferenta de zile libere. Dupa calculul meu as mai avea dreptul la 16 zile lucratoare zile libere. Întrebarea mea ar fi urmatoarea. Am fost platit pentru concediul de odihna. Nu ar trebuie sa fiu platit si pentru cele 5 zile calendaristice care mi s-au acordat pentru casatorie? Multumesc frumos