avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. Este legal

buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta.
Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa intre timp, iar ultima data a venit in anul 2019 luna iunie.
Dupa sentinta definitiva de divort am aflat ca are un copil in varsta de 1 an si 3 luni facut cu altcineva in italia. Persoana respectiva a recunoscut copilul . Voiam sa intreb daca este legal. Sotia nu vrea sa imi spuna pe ce nume este copilul. Momentan trecem print-un proces de partaj. Multumesc
de ce sa fie ilegal ? omul a recunoscut copilul in Italia ca e al lui, iar autoritatile de acolo nu se supun legii romane.
Cand o sa transcrie certificatul copilului in Romania, o sa aibe probleme.
Deocamdata nu aveti ce actiune in instanta sa promovati.
Intreb daca este ilegal deoarece la data nasterii copilului eram inca casatoriti. eu am aflat de existenta copilului dupa divort. intre timp ea a venit in tara. ca sa poata pleca din tara cu copilul trebuie sa transcrie certificatul de nastere si trebuie acordul meu? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca sa vina si sa plece cu copilul, o poate face cu acte straine, nu e nevoie de acordul dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legislatia romana, copilul conceput sau nascut in timpul căsătoriei, are ca tata pe soțul mamei. Dacă minorul s-ar fi nascut in Romania, pe certificatul lui de naștere, dvs ati fi fost tatăl.
În celelalte state, este trecut tatăl biologic.
Problemele vor apărea daca se va dori transcrierea certificatului de naștere al copilului in România. Abia atunci se va deschide o acțiune în tagada paternitatii, în care veti fi implicat și dvs.
Deocamdată nu va afectează cu nimic.
Ati fi dorit să platiti pensie alimentară pentru un copil care nu e al dvs?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da este legal in Italia ca tatal biologic sa recunoască copilul chiar dacă mama este căsătorită cu altcineva. Nu văd de ce va interesează numele tatălui biologic . O sa aflați atunci când minorului ii vor trebui acte românești și când va trebui sa promovați o acțiune în tăgada paternității. Nu văd de ce va împotriviți. Nu e copilul dv. ati divorțat deci este evident ca relațiile conjugale erau iremediabil compromise. De dv. depinde ca problema sa se rezolve simplu sau complicat și cu cheltuieli. Copilul oricum va avea acte românești pana în final și evident va fi trecut numele tatălui biologic. Nu va ajuta la partaj dacă asta era de fapt problema dv. Faptul ca are un copil cu altcineva nu schimba legea și nu afectează împărțirea bunurilor dobandite în timpul căsătoriei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Nastere in strainatate copil din afara casatoriei anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati. cumnata mea a nascut ieri in germania. ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate karissa karissa in luna mai am divortat, hotararea de divort fiind pronuntata in iunie si ramasa definitiva. In septembrie am nascut un copil, care, desi are alt tata ... (vezi toată discuția)