avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere casatorie

In anul 2018 m-am căsătorit. Societatea la care lucrez mi-a acordat acordat 5 zile lucrătoare conform regulamentului de ordine interioara pentru evenimente familiare. Am cerut si mi s-a acordat inca 5 zile lucratoare din concediul de odihna, tot atunci mi s-a acordat si banii pe tot concediul de odihna (21 zile lucratoare). Am fost pontat 10 zile lucratoare ca fiind în concediu de odihna. În luna decembrie se acorda diferenta de zile libere. Dupa calculul meu as mai avea dreptul la 16 zile lucratoare zile libere. Întrebarea mea ar fi urmatoarea. Am fost platit pentru concediul de odihna. Nu ar trebuie sa fiu platit si pentru cele 5 zile calendaristice care mi s-au acordat pentru casatorie? Multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Gabriel Cristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 5 Decembrie 2018
pai cum apareti in pontaj cu cele 5 zile?ele sunt platite ca si cum ati fi la munca program normal.altceva peste nu se plateste.
Cele 5 zile acordate pentru casatorie sunt platite ca si cum ati fi fost la munca.

Dvs ati luat salariul intreg ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mi s-a plătit concediul de odihna in avans pentru cele 21 de zile lucrătoare conform contractului de munca. Plata pentru concediu a fost în avans iar ca și zile am efectuat doar 5 zile lucrătoare. Diferența de 16 zile le efectuez în luna decembrie. Voiam să știu dacă cele 5 zile pentru căsătorie se adaugă la cele 21 de zile de concediu. Și dacă trebuie să fiu plătit pentru 26 de zile de concediu. Mulțumesc
Zilele pentru casatorie nu se adauga si nici nu se scad din zilele de CO.

Aceste sunt zile platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost concediat cu preaviz și aveam concediu restant. la final nu mi-am primit banii așa cum mi s-a promis, ce aș putea face pentru a-i recupera? Maciupiciu Maciupiciu La data de 1 Decembrie am fost chemat de patron si mi-a spus ca ma concediaza pe motiv ca suntem prea multi pe acelasi post (doi), iar el nu-si mai permite sa ... (vezi toată discuția)
Zi libera comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sefu meu doreste ca ziua de 31.12.2015 sa nu se lucreze, s-a dat decizie ca fiind zi libera, am afisat ... (vezi toată discuția)
Probleme pontaj -zilele de 24 si 31 decembrie cristina_mihaela cristina_mihaela Buna seara .Pentru personalul tesa in luna decembrie 2012(...deoarece la o unitate de 800 salariati li s-au emis comunicari de CO la multi, unii fiind deja in ... (vezi toată discuția)