avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zi libera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zi libera

Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sefu meu doreste ca ziua de 31.12.2015 sa nu se lucreze, s-a dat decizie ca fiind zi libera, am afisat programul de lucru si toti salariatii stim ca 31 nu se lucreaza. Acum eu ce fac in pontaj?
- trec zi libera , neplatita? (nu prea convine la nimeni)
-concediu de odihna nu mai avem de efectuat, ( conform CIM avem 21 zile lucratoare); ma pot abate de la cim si sa trec inca 1 zi CO pe 31.12.2015?
-cu acordul salariatilor pot ponta cate 1 zi din CO pe 2016?
Ideea este de a nu afecta la plata salariatii. Care varianata este cea corecta? Trebuie sa declar undeva aceasta decizie de zi nelucratoare luata la nivel de societate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: comancorinaadelina , utilizator 09:50, 29 Decembrie 2015
Nu prea aveti cum sa treceti CO aferent 2016 in 2015.

In decizia respectiva, nu s-a mentionat ce fel de zi este data de 31.12.2015?

Exista si o alta solutie : recuperarea zilei de 31.12.2015 in alta zi sau perioada din ianuarie 2016, de exemplu. In acest caz,nu sunt afectate drepturile salariale.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.
In decizie s-a mentionat ,, liber,, .
Dar este o varianta buna cea cu zi recuperare; in acest caz trebuie sa se mentioneze in decizie ca va fi recuperata acea zi in ianuarie 2016? Atunci in pontaj (decembrie )eu cum trec, liber?
Nu mi-a-ti spus daca mai pot acorda 1 zi CO in plus fata de cele prevazute in CIM. Adica CIM = 21 zile/2015, efectuate 22 zile /2015?
Multumesc
1.Nu aveti cum sa acordati o zi in plus de CO, decat daca modificati c.i.m. privind durata concediului de odihna.

2. In decizia respectiva se va mentiona ca data de 31.12.2015 se va recupera fie in ziua de...., fie in perioada de ... prin adaugarea unui numar de ... ore, la durata normala a timpului de munca mentionat inc.i.m.

3. In pontaj, treceti liber , iar in ianuarie se va mai adauga o zi in plus la salariu.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna vs ccc Nickolemi Nickolemi In situatia in care un angajat se afla in concediu medical mai multe luni calendaristice, dar nu tot anul intreg, beneficiaza de concediu de odihna pentru anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Zi legal liber anymaryh anymaryh Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu pontarea zilelor legal libere : cativa salariati au lucrat in ziua de 24 ian, au semnat acordul de lucru ... (vezi toată discuția)