avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Manea Alin Iulian

Activitate Manea Alin Iulian

Răspuns la discuția Pensia anticipată
Domnule avocat, pe înțelesul meu, ce ar însemna această aproximație ? Tind să cred varianta a doua...mulțumesc !
Nr total puncte realizate 30.19666 : indice de corecție 1.15
Punctajul mediu anual 0.99217 din care aferent indicelui de corecție 0.12941
Valuarea punctului de pensie 1100 lei
Cuantumul nediminuat al pensiei 1092 lei
Valuarea diminuării 102 lei
Mulțumesc din suflet, domnule Carp Mircea. Două întrebări a-și mai avea : de ce armata nu s-a adăugat și ce diferență este între pensia anticipată parțială și cea anticipată normală ? La ce pensie să se aștepte tatăl meu peste 3 ani ??? Mulțumesc.
Stagiu total de cotizare : 39 de ani, 6 luni și 24 de zile.
Stagiu aferent grupe/condiții de muncă : 2 ani și 9 luni.
Perioade asimilate : 1 an , 3 luni și 29 de zile.
Grupa a 2-a : 11 ani , 3 luni și 17 zile.
În condiții normale de muncă : 25 de ani și 2 luni.
Data nașterii 15 Mai 1958.
Mulțumesc.
Bună ziua, a-și dori să aflu păreri și/sau opinii despre cei care știu despre această pensie anticipată. Tatălui meu i-a venit acum 2 zile decizia de pensionare anticipată de aproape 1000 de lei. Menționez că tata are vârsta de 60 de ani și 39 de ani în câmpul muncii (din aceștia sunt ani și de grupă), rămânând foarte dezamăgit de decizia primită. Peste câteva luni ar trebui să primească pensia întreaga, întrebarea mea este : aveți idee aproximativ, cât va fi pensia întreagă ? Vă mulțumesc .
Bună seara, a-și dori să "m-ă luminați " și pe mine în următoarea problemă : pe data de 4 noiembrie îmi expiră contractul de muncă italian. De două săptămâni am încercat să iau legătura cu administrația din cadrul agenției de muncă din care fac parte, pentru a ști dacă mi se va reînnoi sau nu contractul, deoarece am avut o altă ofertă de muncă între timp și trebuia să dau și eu un răspuns care sa dovedit până la urmă a fi prea târziu. Azi în sfârșit mi-au răspuns "șefii" care au zis că pe data de 4 contractul meu nu va mai fi reînnoit, astfel pierzând și oferta care am avut-o anterior. De foarte mare ciudă, chiar azi am fost la medic unde până pe 4 mi-am luat medical, după care m-au sunat imediat și mi-au spus că în această situație contractul de muncă va "îngheța" și voi fi nevoit ca aceste 4 zile de medical voi fi obligat să merg la lucru chiar și după expirarea contractului, în caz contrar îmi vor tăia cele 4 zile din salariu. Aștept cu mare interes un răspuns sau o parere, vă mulțumesc !