avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate tania234

Activitate tania234

Buna ziua ! Am si eu o problema mai rar intalnita si nu stiu cum sa-i dau de capat.Bunicul meu a cumparat in urma cu 30 de ani un teren aflat la limita dintre 2 localitati,Hunedoara respectiv Deva.Am solicitat titlu de proprietate pentru acel teren si cei de la primaria Deva spun ca nu pot sa-l elibereze deoarece apartine de primaria Hunedoara,iar cei de la primaria Hunedoara spun ca ei nu au acea zona in evidenta si ca apartine de Deva.Mai mentionez faptul ca trenul respectiv nu are numar de top.Cum as putea sa obtin titlu de proprietate pe acel teren,exista vreo cale?O alta problema ar fi ca nimeni nu a reusit sa obtina titlu de proprietate in acea zona tot din aceeasi cauza cu primariile!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare.Stie cineva sa-mi spuna daca e legal sa imi schimb volanul de pe partea dreapta pe stanga la masina?(e import Anglia)Am gasit pareri diferite,iar in lege nu am gasit asa ceva,poate dumneavoastra ma lamuriti mai bine in legatura cu aceasta problema!
Astept raspuns!
Va multumesc!
Nu stiu ce sa va spun,noi avem doar extrasele de inainte de vanzare si dupa vanzare cand apare pe noul proprietar! Probabil ca s-au facut atunci inainte de vanzare toate actele.Eu locuiesc in Severin si bunica mea in Constanta,asa ca pana sa intervin s-au intamplat multe! Eu nu am vazut actele pe care le are el! Stiu doar ce mi-a spus avocatul,si actele pe care le-am avut noi! Toate actele care au stat la baza contractului sunt la notar,bunica nu are decat contractul!
Sper sa intelegeti ! Va multumesc!
Declaratia aceea e singuara de la dosar,bunica e singura mostenitoare(dar fara acte),nu s-a deschis succesiunea dupa nici unul dintre parintii bunicii,cu toate ca erau mai multe probleme(imobilul era impartit in 3 bucati).S-a pus si problema sumei de vanzare care este de 6000 euro,la care avocatul nepotului a spus ca locuinta era nelocuibila si asa au trecut si peste acest aspect! In concluzie dosarul respectiv este format din :actul de vanzare cumparare si declaratia pe propria raspundere a bunicii( cum ca e unica mostenitoare a persoanei a carei nume e pe titlul de proprietate).Asadar,ce credeti se mai poate face ceva sau bunica sa se dea batuta si sa paraseasca casa?
Vanzarea s-a facut in 20 ianuarie 2006.Titlul a fost eliberat in 2001 pe numele mamei bunicii(care a depus actele la primarie) procesul verbal de eliberare a fost semnat de bunica mea(strabunica decedase).Presupun ca in baza acelui act(procesul verbal de punere in posesie) s-a facut vanzarea! altfel nu imi explic,impozitul pe casa sei extrasul de la cartea funciara arata ca bunica mea nu a fost niciodata proprietara acolo,doar mama ei si acum nepotul bunicii! Se poate asa ceva?In legatura cu notarii am inteles ca e suficient o declaratie pe propria raspundere ca mosteneste casa si poate sa o vanda!
Astept un raspuns ,va multumesc!
Buna ziua!
Am sa incep intrebandu -va daca se mai poate anula un contract de vanzare-cumparare!
Bunica mea este in proces cu nepotul ei pentru anularea unui contract de vanzare-cumparare facut prin notariat dar fara stirea ei(el i-a spus ca este o imputernicire pentru renovarea casei).Bunica nu a realizat ca si-a vandut propria casa pe care trebuie sa o paraseasca acum!Cand a aflat ca si-a vandut acsa bunica a facut apel la instanta,insa pana acum se pare ca tot el va castiga,deoarece actul a fost facut de catre un notar(aranjat,pentru ca titlul de proprietate asupra imobilului nu era pe numele bunicii,si ea nu avea certificat de mostenitor).
In mare v-am spus cam cum e problema,avocatul bunicii spune ca ar fi sanse dar,cred ca e in zadar pentru ca pana acum nu a avut nici o infatisare la care sa iasa bine,cat de cat,ba chiar s-a cerut schimbarea judecatorului pe motive personale!De aceea am am apelat la dumneavoastra,sa ma lamuriti daca se mai poate face ceva sau nu!
Va multumesc!