avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate mmonny

Activitate mmonny

Va multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua,
Vreau sa achizitionez niste utilaje de la persoana fizica (nu este PF autorizata), contabila mea zice ca am nevoie de evaluare. Alti contabili imi zic ca este de ajuns contract de vanzare -cumparare si borderou de achizitie+ dispozitie de plata. Doresc sa aflu daca am nevoie de evaluare sau nu si care este baza legala?
Multumesc
Buna ziua,
Ne-am mutat de 1 an in apartament etaj 4 (ultimul), si de 3 luni avem probleme cu acoperisul, ne ploua in casa. Problema este ca presedintele blocului nu este de acord sa se stranga bani, el sustine ca a fost reparat acum 4 ani, de catre fostul proprietar, dar nu exista nici un document (nu putem sa dam de fostul proprietar, s-a mutat din tara). La asociatie mi s-a zis ca trebuie sa asteptam aprox 2 -3 ani pana se strange fondul de reparati incat sa acopere suma necesara.
Cum pot rezolva problema cu acoperisul, fiind urgenta (cand ploua deja suntem nevoiti sa folosim oale) si neavand fonduri proprii pentru a face reparatiile?
O alta problema ar fi folosirea spatiilor comune: cele 2 uscatorii si spatiul de sub bloc au fost inchise si folosite ca si spatii de depozitare de catre presedintele scarii si inca 2-3 familii "vechi", la mutare ni s-a atras atentia "sa nu avem pretentii la aceste spatii ca au acces la ele doar proprietarii cu vechime". As dori sa am acces si eu macar la uscator.