avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis bloc+spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis bloc+spatii comune

Buna ziua,
Ne-am mutat de 1 an in apartament etaj 4 (ultimul), si de 3 luni avem probleme cu acoperisul, ne ploua in casa. Problema este ca presedintele blocului nu este de acord sa se stranga bani, el sustine ca a fost reparat acum 4 ani, de catre fostul proprietar, dar nu exista nici un document (nu putem sa dam de fostul proprietar, s-a mutat din tara). La asociatie mi s-a zis ca trebuie sa asteptam aprox 2 -3 ani pana se strange fondul de reparati incat sa acopere suma necesara.
Cum pot rezolva problema cu acoperisul, fiind urgenta (cand ploua deja suntem nevoiti sa folosim oale) si neavand fonduri proprii pentru a face reparatiile?
O alta problema ar fi folosirea spatiilor comune: cele 2 uscatorii si spatiul de sub bloc au fost inchise si folosite ca si spatii de depozitare de catre presedintele scarii si inca 2-3 familii "vechi", la mutare ni s-a atras atentia "sa nu avem pretentii la aceste spatii ca au acces la ele doar proprietarii cu vechime". As dori sa am acces si eu macar la uscator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 25 Februarie 2008
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept
privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
O solutie in ceea ce priveste acoperisul ar fi sa va adresati Primariei de care apartine sau sa efectuati dvs reparatia si apoi sa va recuperati banii dati de la asociatie.
Acceasi problema o avem si noi. Uscatoria ( 2 la numar ), sunt folosite de catre seful de scara, care de altfel schimba lacatul saptaminal. Acum ca s-a incalzit afara, mai putin ma deranjeaza, avand posibilitatea de a-mi usca rufele pe terasa ( acces direct din apartament ).

Ceea ce-mi doresc este partea de terasa, din fata apartamentului, pe care doresc sa o amenajez, ca o " gradina ". Cui, unde ma pot adresa, pt a fi in legalitate. Suntem dispusi sa o cumparam, inchiriem, concesionam.

Va multumesc.
Adresati-va in scris conducerii asociatiei de proprietari (locatari) din care faceti parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)