avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate balanescu angela

Activitate balanescu angela

Răspuns la discuția pensie incasata necuvenit
multumesc pentru lamuriri. O zi buna!
Răspuns la discuția pensie incasata necuvenit
multumesc pentru raspuns. As mai vrea , daca se poate sa-mi spuneti, daca este corect ca , din pensia existenta in plata sa se retina debitul, esalonat lunar, sau acesta trebuie platit de catre vecina mea. Va multumesc anticipat!
Buna seara! As vrea sa ajut o vecina care are urmatoarea problema:

In luna mai 2010 a primit o decizie de la Casa Judeteana de Pensii in care este instiintata ca i s-a modificat punctajul in urma recalcularii ( punctajul fiind diminuat), plata drepturilor , cf. HG 550/2005, incepind cu 01.07.05.
Pina aici nimic neclar.
Dar la alt aliniat este anuntata ca i se suspenda plata dosarului de agricultor incepind cu 01.07.2005 (desi a primit aceasta pensie pina in luna trecuta, pe talon separat) si ca "se constituie debit in baza art. 89 din Legea 19/2000 suma de 3400 ron, incasata necuvenit in perioada 01.05.2007 - 30.04.2010 ca urmare a nesuspendarii dosarului de agricultor"
Mentionez ca doamna, nascuta in 1927, are si pensie in sistemul public.
Nu intelege de ce este anuntata in 2010 ca este buna de plata pentru o greseala ce nu-i apartine. Primea lunar doua taloane la aceeasi adresa.
Ce poate face acum, deoarece deja i-a fost diminuata cealalta pensie cu 70 Ron?
In speranta ca o putem ajuta, va multumesc!
Sunt angajata (din 1 Iunie 2008) la o firma cu contract de munca pe perioada determinata, pana pe 1 Septembrie 2009, cu o prelungire. Am auzit ca angajatorul nu mai vrea prelungirea si nici incheierea pe perioada nedeterminata. Cand si cum imi poate comunica desfacerea contractului. Nu am avut sanctiuni disciplinare. Beneficiez de preaviz?