Era vorba de problema mea, va amintiti?DE ce nu reusiti sa va puneti de acord?E atat de simplu sa spuneti-platiti sau nu TVA.Atat.DEci?
Domnule vladalx, de vreme ce ve dati mare cunoscator, poate ar trebui sa verificati ce inseamna "locuinte proprietate personala" sau "scopuri personale" inainte sa aruncati cu cuvinte in altii. V-ati dat singur contra-argument, dar probabil ca e prea profund ca sa-l intelegeti. Cuvintele dvs nu au cum sa ma supere, asa incat nu le irositi.
Domnule vladalx am vazut ca ati citat din clasici...
Vreau sa stiti ca si teoria impreviziunii a fost dezvoltata in tari "cu mai multa apa calda" (ca sa citez tot din "clasici") decat amarata asta de Romanie in vesnica tranzitie.
Bunaoara clauza de hardship e creatie anglo-saxona... Impreviziunea (excesiva onerosita / presupposizione) este prevazuta expres in codul civil italian...
Ca atare, modele de inspiratie pentru a preintampina riscurile provocate de mutatii economice si de rupere a echilibrului contractual se mai gasesc... si pe la altii, mai civilizati decat noi...
Nu intru in discutia de mai sus referitoare la TVA ... argumentele din articolul la care ne-a trimis dl vlad stefan sunt frumoase si ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place (dar ma-ndoiesc ca fiscul sta de-a drepta Tatalui... sau vom mai vedea...).
Oricat v-ati chinui dupa parerea mea nu veti reusi sa obtineti o majorare a pretului de la cumparator,
ANAF si-au dat seama de oportunitatea existenta in legislatie si anume aceea de a incasa TVA de la persoane fizice. Insa strict formal aceasta posibilitate exista si anul trecut.Doar ca ANAF-ul nu si-a dat seama de ea decat acum.
Prin urmare, daca ati fi apelat la un consultant bun la momentul redactarii contractului poate v-ar fi spus ce prevede legislatia in legatura cu aceasta chestiune.
Tratarea unei persoane fizice ca persoana impozabila nu este o noutate aparuta de anul acesta. Pur si simplu inca de la adoptarea Codului Fiscal(anul 2004), orice persoana(fizica sau juridica) care intentiona sa realizeze activitati economice devenea subiect al impozitarii dpdv al TVA. DECI NICI O NOUTATE. Realizati activitati economice( astfel cum acestea au fost intotdeauna definite de codul fiscal) atunci trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA daca depasiti plafonul( initial 2 mld iar acum 35.000 euro).
vladalx a scris:
De asemenea, investitia pe care am facut-o trebuie taxata conform legislatiei in vigoare atunci cand am facut-o.
EXACT! Numai ca investitia o faceti la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare.
Iar posting-ul urmator este stupefiant : nu este de vina cumparatorul, nici statul care a schimbat legea, ci vanzatorul - omul din mijloc - care NU S-A GANDIT ca statul va schimba legea !!!
Care nu s-a gandit cum sa-si faca afacerea de fapt si au crezut ca le stiu ei pe toate.
Incredibil, ce tampiti vanzatorii astia, sa nu apeleze la clarvazatori !
Nu clarvazatori, ci pur si simplu oameni care se pricep. Ei v-ar fi spus ca e mai profitabil si mai sigur sa faceti investitia printr-un SRL, si atunci nu ati fi avut aceasta problema
Oricum, ati inceput sa ne rugati pentru un sfat si, pentru ca nu v-a placut, ne injurati si ne spuneti incapabili! Sa va fie rusine!