avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate clodi

Activitate clodi

Multumesc inca o data pentru informatii! M-am lamurit :)
Multumesc pentru raspunsul prompt! Mai am o intrebare:

Cei care se pensioneaza anticipat sunt penalizati cu 45% din valoarea pensiei? In ultima vreme se vorbeste de acest procent de penalizare de 45% pentru pensia anticipat si nu imi este clar la ce se refera.
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari.
Tatal meu este nascut in ianuarie 1949 si conform anexei 3 se poate pensiona la limita de varsta la 64 ani si 8 luni cu un stagiu de cotizare de 34 ani si 4 luni. Vechimea in campul muncii este de 44 ani si 6 luni din care 18 ani de grupa II cu 75%. Avand in vedere procentul de 75% pentru anii de grupa II cum se calculeaza reducerea varstei de pensionare?
Eu am presupus ca se calculeaza 0.75 * 18 (ani grupa II) =13/6 ani (va rog sa ma corectati). Conform tabelului de la art 42 din Legea pensiilor 19/2000 varsta se reduce cu 2/6 ani ceea ce inseamna ca poate iesi la pensie la varsta de 62 ani si 2 luni.
1. Pana la atingerea varstei de 62 ani si 2 luni se poate pensiona anticipat (avand stagiul de cotizare cu 10 ani peste cel necesar)?
2. Valoarea pensiei anticipate este redusa fata de valoarea pensiei pentru limita de varsta? Daca da cu cat?
3. In momentul atingerii varstei de 62/2 ani poate trece la pensia pentru limita de varsta? Ce actiuni sunt necesare?
4. Valoarea pensiei pentru limita de varsta este afectata de faptul ca a beneficiat de pensie anticipata?

Multumesc!
Răspuns la discuția continut extras de informare
Pentru a obtine un extras de carte funciara colectiva imi puteti spune ce acte sunt necesare si unde se depune cererea?

Multumesc
Buna,

Am cumparat un apartament intr-un complex nou si in extrasul de carte funciara nu sunt trecute cotele indiviza din spatiul comun si din teren desi in contract apar. Este corect sa nu fie trecute si cotele indiviza?
Am verificat si cu alti vecini si nici ei nu au trecute in extrasele de CF aceste informatii.

Am observat ca in primul tabel din extras la rubrica observatii este scris: conform cartii funciare colective nr. x . Ca si proprietar pot cere un extras de carte funciara colectiva?