avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters52475

Activitate ContSters52475

daca parintii mei sunt procuratori de fonduri este evident ca acestia mi-au facut un cadou mie personal ( si doar ca am avut eu bun simt si l-am trecut si pe sot pe act este altceva ) .

dar daca sotul meu ar merge cu mine la notar sa renunte la drepturile lui in favoarea mea fara a trece printr-un divort sau partaj ( doar ptr. a nu pierde casa ? oricum daca nu ne-ar fi dat parintii mei banii el nu ar ar fi fost nici un fel de proprietar ! pentru ca banii s-au varsat din contul bancar al mamei direct catre vanzator ) . va multumesc!
daca bag divort si el nu vrea sa se prezinte si am si o fetita de 13 ani care sunt pasii ?

cum putem afla daca sotul are vreun proces deschis in instanta? si daca nu mai locuieste la adresa la care a facut credit si nu nu a primit nici o citatie ?

daca a facut creditul la o adresa lcare la data aceea nu era propietar si s-a mutat la alta adresa si a devenit propietar dupa 3 ani de cand a facut credit cum se procedeaza legal ? Va multumesc! ami cer scuze ca pun atatea intrebari dar nu stiu cum sa fac !
buna seara , am cumparat un apartament cu banii parintilor .. pe act suntem si eu si sotul .. el si-a facut cateva datorii pe la banci si ami e frica sa nu - mi pierd casa ..
nu stiu ce as putea sa fac sa-mi protejez casa si copilul ! cum as putea sa-l scot din act pe sot ? as putea anula actul daca fac dovada ca ap.este cumparat de parinti ( practic nu e bun comun) . ? cum pot afla el sau eu daca l-a dat in judecata banca ptr. datorii ? si ultima intrebare : daca nu mai locuieste la adresa la care a facut ctr . cu banca si s-a mutat la alta adresa unde i se trimite citatie ?
Răspuns la discuția procura generala intre soti?
mama nu apare in ctr. exista doar dovada platii + o declaratie scrisa de mina de sotul meu in care recunoaste ca banii sunt de la mama si sunt stict ptr. mine si ca el nu a participat cu nimic .
Răspuns la discuția procura generala intre soti?
problema este cam asa: in 2006 mama mea mi-a dat bani sa cumpar un ap. banii s-au virat din contul bancar al acesteia direct la banca catre vanzatori . eu si sotul meu nu am participat cu nuci un ban . la perfectarea actelor am fost trecuti amandoi prop. dar fara clauza ca mama este procurator de fonduri strict pentru mine ( mare greseala .
acum sincer mi-e teama in caz de un divort ca sotul meu sa nu-mi ia casa . cum as putea eu sa fac ca sa fiu la " adapost" intr-un eventual proces?
buna ziua, doresc sa stiu daca se poate face prucura legala generala intre soti ca unul sa-l reprezinte pe celallalt cu drepturi depline .
Răspuns la discuția bunuri comune
eu totusi nu inteleg legile astea ? inteleg sa fie bun comun atunci cand cumperi impreuna si se pun banii jumate -jumate , dar din moment ca banii din partea altei persoane ( a mamei de ex. ) ? si mai ales ca nu s-au dat nici un ban din partea noastra de ex????????
Răspuns la discuția bunuri comune
buna ziua, exista acte doveditoare ca s-a facut transfer bancar direct din contul mamei mele catre vanzatori.
referitor la clauza care nu s-a pus in ctr. pot sa va spun
ca nu dispuneam de bani cash ca sa achitam taxele la notar iar notarita vroia sa se achite pe loc.
si sincer am mers pe incredere dar intre timp sotul meu cand s-a vazut propietar a inceput sa ma ameninte.
in ce conditii as putea sa fac cu mama mea un act aditional sau altceva ?
Discuție bunuri comune
buna seara , am cumparat in 2007 un apart. din banii mamei mele si in ctr. l-am trecut si pe sotul meu.( nici eu nici sotul meu nu am contribuit la cump.) .
anul acesta el a primit mostenire de la parinti un ap. si vrea sa il vanda sa-si deschida nu una ci mai multe afaceri .......... mi-e tema ca -si va cheltui banii si apoi v-a "atenta'" la apart. meu .
in ctr. casei mele nu am trecut nici o clauza din care sa reiasa ca banii sunt exclusiv ptr. mine ( greseala mea!!!!!!!!!) dar am semnta cu el ,mama si eu o hartie de mina in care recunoaste ca banii sunt de la mama si sunt exclusiv ptr. mine.
stiu ca bunurile dobandite in timpul casat. sunt bunuri comune si ca eu nu am dreptul la mostenirea lui
dar as vrea sa-mi spune- ti cum sa fac sa ma protejez ( stiu ca e cam tarziu dar totusi .......) , va rog mult de tot .
va multumesc!!!!!!!! am uita sa va spun ca apart, lui se va vinde princredit bancar si stiu ca putem sa deschidem cont ptr. transferul banilor pe numele amandurora ( dar pot eu oare sa ma fol. de ei sau sa-i transfer intr-un alt cont separat fara aprobarea lui ? ) ce sa fac?