avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura generala intre soti?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura generala intre soti?

buna ziua, doresc sa stiu daca se poate face prucura legala generala intre soti ca unul sa-l reprezinte pe celallalt cu drepturi depline .
Cel mai recent răspuns: ContSters52475 , utilizator 17:18, 9 Octombrie 2008
Daca doriti sa instarainati un bun imobil aveti nevoie de procura speciala.
Altfel, nu prea vad la ce va ajuta o procura generala.
Aveti un mandat tacit prezumat intre soti.

avocat Claudiu Lascoschi
problema este cam asa: in 2006 mama mea mi-a dat bani sa cumpar un ap. banii s-au virat din contul bancar al acesteia direct la banca catre vanzatori . eu si sotul meu nu am participat cu nuci un ban . la perfectarea actelor am fost trecuti amandoi prop. dar fara clauza ca mama este procurator de fonduri strict pentru mine ( mare greseala .
acum sincer mi-e teama in caz de un divort ca sotul meu sa nu-mi ia casa . cum as putea eu sa fac ca sa fiu la " adapost" intr-un eventual proces?
Ceea ce apreciati a fi marea greseala s-ar putea sa fie lucrul cel mai bun.

Mama apare in act ca procurator de fonduri (sec...fara explicatii) ori nu apare de loc si exista doar dovada platii din contul ei in contul vanzatorilor (= dovada a faptului ca sotul dvs. nu a avut o contributie la dobandirea bunului).
mama nu apare in ctr. exista doar dovada platii + o declaratie scrisa de mina de sotul meu in care recunoaste ca banii sunt de la mama si sunt stict ptr. mine si ca el nu a participat cu nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sotul va vinde apartamentul lui si al mamei. ptr aceasta are ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna sear! Sotul va vinde ap lui si al mamei. Ptr aceasta are procura notariala . Trebuie sa ii deschida cont ptr a vira banii sau ii poate depune in contul ... (vezi toată discuția)
Cesiune drept mostenire gica70 gica70 Este posibil ca o persoana care este inputernicita cu o Procura generala sa semneze ca vanzator si cumparator un Contract de cesiune cedare drept mosteniré? ... (vezi toată discuția)
Cuplu-obligativitati shary_bv shary_bv buna seara, Am o intrebare la o situatie un pic mai delicata si anume, sunt casatorit insa intre noi au aparut o serie de probleme, care nu stiu cum se vor ... (vezi toată discuția)