avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune drept mostenire

Este posibil ca o persoana care este inputernicita cu o Procura generala sa semneze ca vanzator si cumparator un Contract de cesiune cedare drept mosteniré? In acest mod sora-mea a fost deposedata de fiul sau de un apartament. Printre multe altele in procura fiul sau se obliga sa administreze si sa conserve avutul mamei. Ar avea vre-o sansa sa-si recupereze apartamentul in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gica70 , utilizator 17:48, 12 Noiembrie 2010
Nu exista cesiunea dreptului de mostnire decat daca a fost dezbatuta succesiunea!in rest nu se intelege ce spuneti ce procura? ce apartament? consultati un avocat
( s-o fi gandit baiatul ca il conserva mai bine daca e al lui)
poate sa ceara in instanta anularea actului, sa vada intai un avocat ce procura a semnat sora dvs si pt ce anume
Raspunsul este NU , nu se poate asa ceva , nici nu exista un asemenea ctr. Trebuie consultat un avocat.
Va referiti la vanzarea mostenirii.
De principiu nu consider ca exista vreo problema sa se semneze actul de aceeasi persoana daca are imputerniciri legale.

avocat Claudiu Lascoschi
av.antoanelageaman a scris:

Nu exista cesiunea dreptului de mostnire decat daca a fost dezbatuta succesiunea!in rest nu se intelege ce spuneti ce procura? ce apartament? consultati un avocat

Multumesc pt. raspuns si va rog sa ma ajutati in continuare. Ca sa fiu mai clar voi cita din Actul de dezmembrare si partaj voluntar "Aceasta constructie a fost dobandita de noi, copartajantii, astfel: de noi X si Y, prin mostenire de la defunctul Z, in baza certificatului de mostenitor nr.....,de noi, T si S, prin cumparare de la N, (mama baiatului T) in baza contractului de cesiune de drepturi succesorale autentificat sub nr...la acest birou notarial (unde lucreaza baiatul T!) iar de catre autoarea noastra prin mostenire de la defunctul...
In paranteze sunt comentariile mele.
Am intrebat-o pe sora-mea daca a semnat acel Contract de cesiune de drepturi succesorale si asa am aflat ca ea nici nu era in tara..si ca a semnat o procura de care am scris mai sus.

Alte discuții în legătură

Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire si vanzare drepturi succesorale mototolea mototolea buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)