In primul rand, reabilitarea nu se face fara sa fi existat in prealabil o cerere din partea asociatiei dvs, cerere semnata de cel putin 75% dintre locatari si depusa, foarte probabil , cu mult timp in urma. Reabilitarea se face de catre primarie, toate licitatiile pentru firmele care executa vreo lucrare in cadrul acestui proces, sunt contractate de catre primarie , nu de catre asociatie. Treaba presedintelui, si a locatarilor este sa urmareasca daca lucrarea se deruleaza conform proiectului, la final presedintele, sub semnatura, certifica ca toate lucrarile au fost facute conform acestui proiect. Legea 96/2018 va permite sa aveti acces la documentele asociatiei. Nu m-ar mira insa sa aflu ca nici presedintele nu are proiectul. Va spun din proprie experienta, intrucat la noi la bloc, nici acum nu s-a terminat complet reabilitarea inceputa acum 1 an. La noi, primaria nu a vrut sa ne puna la dispozitie proiectul, utilizand tot felul de tertipuri la limita legii, apoi am p[rimit si noi amenintarea descrisa de dvs. Insa, noi am fost inteligenti, am profitat de acest aspect, pentru a solicita, in baza acelui act, sa ne puna la dispozitie proiectul complet, tocmai ca sa stim ce trebuie sa respectam. In felul asta, nu au avut ce face, si ne-au dat proiectul. Daca unul dintre locatari nu permite modificari la apt lui, primaria probabil va amenda asociatia, insa nu are temei legislativ pentru asta. Legea 98/2018 face referire doar la faptul ca, in cazul condominiilor de tipul imobilelor colective multietajate, modificarea aspectului fațadei se face numai în mod unitar pe întreg condominiul . In acest caz, nu dvs modificati fatada ci chiar primaria. Si daca o sa va uitati si pe legea invocata de ei cand va spun ca va amendeaza, o sa vedeti ca nu are legatura cu asociatia de proprietari ci cu firma care reabiliteaza.